Beter omgaan met te veel stress

Sinds 2009 geef ik trainingen waarbij ik je help om beter om te gaan met veel stress op het werk.

Ik begon met deze trainingen omdat ik zag dat zowel leraren als studenten op de school waar ik werkte, last hadden van te veel stress. Sinds 2012 verzorg ik de trainingen ook voor bedrijven en particulieren.

De training die ik geef, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Mede daarom had ik er vanaf het begin vertrouwen in dat de training daadwerkelijk een verschil kan maken. En dat blijkt ook zo te zijn. Om dit te meten, wordt de impact van de training ook onafhankelijk beoordeeld door Onderzoeksbureau Soffos. De resultaten tonen aan dat mensen die de training volgen zich beter voelen en beter presteren, en dat dit effect ook meetbaar is.

De training is intensief, omdat je thuis minstens twee keer per dag 10 minuten oefeningen moet doen die je tijdens de training leert. Tijdens de training zelf houden we voortdurend in de gaten of de technieken die je leert daadwerkelijk effect hebben. Dit doen we door je hartritmevariabiliteit (HRV) te meten. Als deze gelijkmatig is, betekent het dat je lichaam ontspannen is.

Je kunt ook thuis je voortgang bijhouden met een speciaal apparaatje, de Inner Balance Trainer van Heartmath Benelux, dat je gedurende de training kunt lenen.

Tijdens de training leer je ook om goed op te letten op signalen van stress in je lichaam. Dit helpt je om snel te reageren als je merkt dat je uit balans raakt.

Daarnaast leer je manieren om moeilijke gebeurtenissen die je van streek maken effectief aan te pakken en te integreren in je dagelijks leven.

Na zeven weken van training, waarbij je wekelijks een uur langskomt, beheers je de technieken en voel je je over het algemeen veel beter. Het effect verschilt per persoon, afhankelijk van je situatie. Gedurende deze zeven weken maak je misschien ook keuzes om je leven aangenamer te maken.

Als je wilt, kun je de ervaringen van mensen die eerder mijn training hebben gevolgd bekijken op mijn website Ontspanningstraining Hans van Os.

Soms moet ik glimlachen als ik zie hoeveel (online) trainingen er zijn waarin je snel leert om beter met stress om te gaan. Dat kan voor sommigen aantrekkelijk lijken, maar als je serieus wilt leren omgaan met hoge werkdruk, is het vaak nodig om meer tijd en aandacht aan de training te besteden.

Als je serieus geïnteresseerd bent in mijn training, kun je je aanmelden voor een presentatie. Tijdens deze presentatie leer je in een uur de achterliggende theorie en de praktische invulling van de training. De presentatie is gratis, en daarna kun je beslissen of deze aanpak geschikt is voor jou.

Je kunt je aanmelden via mijn site of via de telefoon of sms 06 455 466 45

Aanbevolen berichten