Training Stressreductie
onderwijs

(TSR®)

Ontspan en focus op het beïnvloedbare

De veranderingen in het onderwijs kunnen nogal wat stress veroorzaken waar het onderwijzend personeel zelf geen invloed op heeft. Wat zou het daarom fantastisch zijn, wanneer je je als docent zó ontspannen kan opstellen, dat je het onveranderbare gemakkelijker accepteert, zodat de focus gericht is op de wèl beïnvloedbare aspecten van het werk. De training stressreductie onderwijs helpt je daarbij.

Een aantal positieve effecten van stressreductie in het onderwijs:

 • Een ontspannen directie kan betere, weloverwogen beslissingen nemen.
 • Een ontspannen docent kan veel gemakkelijker met zijn leerlingen om gaan.
 • Een ontspannen administratief medewerker krijgt minder snel last van rugpijn door minder stress te ervaren.
Stressreductie onderwijs
Stressreductie onderwijs
Stressreductie onderwijs
Stressreductie onderwijs

Veranderingen in het onderwijs

De laatste jaren wordt er steeds meer van docenten en ander onderwijspersoneel gevraagd, de druk op personeel in het onderwijs is enorm toegenomen en op het merendeel van deze veranderingen heeft het personeel geen directe invloed.

 • Naast het lesgeven moet de docent tal van andere taken vervullen
 • Leerlingen en hun ouders accepteren veel minder het gezag van de school
 • Kennis wordt ook elders opgedaan zodat de rol van de docent in het leerproces verandert
 • Nieuwe manieren van lesgeven worden in gang gezet
 • Er wordt vanuit de maatschappij aangedrongen op een groter algemeen opvoedkundige rol van de school in de richting van scholieren en studenten

Resultaten verbeteren

Het zijn vaak bevlogen personeelsleden die gevoelig zijn voor stress. Zij zijn ook dikwijls de dragende kracht in de organisatie. Daarom verdienen zij extra aandacht. Als personal trainer geef ik hen technieken in handen die zij zelf kunnen inzetten om de gevolgen van chronische stress te elimineren.
Mensen kunnen na de training met meer voldoening hun werk verrichten, de productiviteit wordt verhoogd, de gezondheid neemt toe, waardoor uitval wegens ziekte verder wordt terug gedrongen en burn-out wordt voorkomen. Bovendien heeft een ontspannen, vitale leerkracht een grote invloed op het welbevinden van leerlingen.

Stressreductie onderwijs
Stressreductie onderwijs

Kosten

Individuele  training stressreductie onderwijs

De training stressreductie onderwijs bestaat uit 7 bijeenkomsten van een uur in 7 weken tijd.
Normaal: €1.500,- p.p. ex BTW

– 25% korting
Tarief onderwijs: €1.125,- p.p. ex BTW

Training stressreductie onderwijs voor een groep

De training stressreductie onderwijs bestaat uit 7 bijeenkomsten van een uur in 7 weken tijd.
Normaal: €750,- p.p. ex BTW

– 25% korting
Tarief onderwijs: €495,- p.p. ex BTW

ERVARINGEN MET TSR®

 • Ik kreeg op zeer jonge leeftijd (17) last van hyperventilatie en paniekaanvallen ten gevolge van een lastige thuissituatie. Het beheerste mijn hele leven. Ik heb van Hans geleerd om niet te denken in problemen maar in oplossingen, want geloof me, voor alles is een oplossing. Ik ben Hans echt enorm dankbaar voor alles wat hij voor mij heeft betekend het afgelopen half jaar. Dankzij hem kon ik weer mijn leven oppakken.

  Nikita
 • De training van Hans heeft mij geholpen in het vinden van rust in mijzelf. Ik was met alles tegelijk bezig en wilde overal presteren. Door de training heb ik geleerd naar mezelf te luisteren en ook om te accepteren wat ik eigenlijk écht wil, in plaats van te doen wat ik van mezelf moet of denk dat anderen van mij verwachten.

  Viola
 • Ik zou de training van Hans van Os aanbevelen aan iedereen die het gevoel heeft of hij/zij de emoties niet meer te baas is, iemand die onverwerkte emoties uit het verleden heeft of in een negatieve fase zit.

  Rob
 • Het was niet de eerste keer dat ik ‘onderuit’ ging. Ik had dus eigenlijk beter moeten weten, maar zo werkt het in het dagelijks leven nou eenmaal niet. Sinds 1997 een baan in het onderwijs. Een volledige baan. Thuis drie kinders. Altijd al het gevoel dat het een balans was die moeilijk vol te houden was. (…) Ik ga weer met plezier naar mijn werk. Ik slaap goed en mijn eetpatroon verbetert zich. Mijn emWave is mijn vaste maatje. Had niet gedacht dat het kon in 7 zittingen.

  Jennemieke
 • Ik geniet van mijn drukke top-baan, maar sliep al jaren slecht. Tot ik de Performance Improvement Training (PIT®) volgde. Na 9 weken is er daadwerkelijk iets veranderd. Ik kan, wanneer ik 's nachts wakker word, weer in slaap vallen en nog een paar uur extra slapen. Dit is mij voor de training zelden gelukt.

  Marloes
 • Tijdens een van de maandelijkse thema-avonden van onze Lionsclub heeft Hans een boeiend verhaal gehouden over belasting, overspannenheid en burn-out en hoe daar mee om te gaan. Het lukte hem uitstekend om .. een beeld te schetsen van zijn visie en zijn aanpak; hij liet ons daarbinnen ook nog een ontspanningsoefening doen. Aan het eind was er gelegenheid tot het stellen van aanvullende vragen, waarvan volop gebruik werd gemaakt. Kortom, een prima avond!

  Chris Vennekens Lionsclub, Nijmegen
 • De ademhalingstechniek uit de training van Hans geeft me de mogelijkheid weer rust te creëren, als het even hectisch is. Daar heb ik nu nog profijt van. Elke ochtend en avond doe ik even de oefeningen.

  Tycho Tomassen
 • Na een aangenaam kennismakingsgesprek, waarbij de belangrijkste techniek van de cursus, het ademhalen, meteen aan bod kwam, besloot ik om me in te schrijven. Voor iemand waarvoor geldt dat zien geloven is, is de directe onderbouwing in de vorm van grafieken van het effect van op een andere manier ademhalen er een waar je niet om heen kunt.

  Marloes
 • Na een eerste kennismakingsgesprek en de definitieve aanmelding kreeg ik de EmWave mee naar huis. In het begin bezorgde de knipperende lichten van die EmWave bij mij eerder onrust dan rust! Met de ademhalingstechniek, 2 x per dag, ging dat al rap stukken beter. Ook het computerprogramma hielp mij daarbij.

  Tom
 • De training van Hans heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. En mijn verwachtingen waren al hoog. Het door middel van het beter reguleren van de ademhaling versterken van de innerlijke kracht en rust alsmede het verbeteren van het bewustzijn werkt absoluut.

  Peter Bijvelds Directeur FC Oss

NIEUWS OVER TSR®