• De ademhalingstechniek uit de training van Hans geeft me de mogelijkheid weer rust te creëren, als het even hectisch is. Daar heb ik nu nog profijt van. Elke ochtend en avond doe ik even de oefeningen.

  Tycho Tomassen
 • De training van Hans heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. En mijn verwachtingen waren al hoog. Het door middel van het beter reguleren van de ademhaling versterken van de innerlijke kracht en rust alsmede het verbeteren van het bewustzijn werkt absoluut.

  Peter Bijvelds Directeur FC Oss
 • Na een eerste kennismakingsgesprek en de definitieve aanmelding kreeg ik de EmWave mee naar huis. In het begin bezorgde de knipperende lichten van die EmWave bij mij eerder onrust dan rust! Met de ademhalingstechniek, 2 x per dag, ging dat al rap stukken beter. Ook het computerprogramma hielp mij daarbij.

  Tom
 • Na een aangenaam kennismakingsgesprek, waarbij de belangrijkste techniek van de cursus, het ademhalen, meteen aan bod kwam, besloot ik om me in te schrijven. Voor iemand waarvoor geldt dat zien geloven is, is de directe onderbouwing in de vorm van grafieken van het effect van op een andere manier ademhalen er een waar je niet om heen kunt.

  Marloes

“Iedereen haalt adem
maar veel mensen doen dit verkeerd”

Goed ademhalen kun je leren. Wanneer je je realiseert hoeveel voordelen goed ademhalen je brengt, is het verwonderlijk dat niet meer mensen de goede ademhalingstechniek gebruiken.

Veel mensen zijn tegenwoordig “gezond bezig” door regelmatig te sporten en te letten op gezonde voeding. Het is een goed teken dat goed voor jezelf zorgen zo langzamerhand een lifestyle is geworden. Echter, gaan veel mensen hierbij voorbij aan een ander essentieel onderdeel van een algehele gezondheid: ademhaling.

Het lijkt zo natuurlijk, maar zonder een goede ademhaling als basis hebben alle overige inspanningen ter bevordering van gezondheid minder effect.

Allereerst zorgt de ademhaling voor de uitwisseling van zuurstof en koolzuur. De zuurstof die we inademen zorgt ervoor dat onze cellen energie kunnen opwekken. Het restafval w.o. kooldioxide wordt via het bloed weer naar de longen vervoerd en tijdens de uitademing afgevoerd naar de buitenlucht.

Wanneer je aandacht hebt voor een diepere ademhaling, word je daar rustig van. Je hebt bij aandachtig ademhalen namelijk geen tijd om aan al je beslommeringen te denken. Ten tweede activeert het uitademen je parasympatische zenuwstelsel: dat deel van het autonome zenuwstelsel dat zorgt voor rust in je lijf. Daarnaast ga je – wanneer je langere tijd aandacht besteedt aan het nieuwe ademhalen – na een paar weken meer melatonine aanmaken. Dat zorgt ervoor dat je dieper slaapt. Dan ben je uitgeruster, sta je met plezier op en kun je je overdag beter concentreren.

Praktische informatie training Gezond Ademhalen

DUUR TRAINING: Een volledige training omvat 7 wekelijkse bijeenkomsten van een uur.

BEGELEIDING: Je wordt tijdens deze training individueel door mij begeleid.

THUIS TRAINEN : Je traint daarnaast zelf 2 x 10 minuten per dag met de emWave of de Inner Balance Trainer en houdt de resultaten van je training bij.

VIP MASSAGESTOEL: Deelnemers aan de training kunnen gratis gebruik maken van de VIP Massagestoel https://www.ontspanningstraining.nl/in-de-stoel-bij-hans-deel-2/

stressreductie particulieren

Benieuwd of ook jij gezonder kan worden
door goed adem te halen?

MEER OVER GEZONDE ADEMHALING

Ademhalen en slapen

Ademhalen en slapen. Veel mensen ademen verkeerd. Terwijl goed ademhalen van levensbelang is, halen mensen vaak te oppervlakkig adem. Dat is slecht voor je. Het nieuwe ademhalen kun je leren. [...]

Verdere info en workshop

Training Gezond Ademhalen

De volledige training bestaat uit 7 individuele sessies waarin de o.a. de ademhalingstechniek wordt aangeleerd.
Je krijgt bovendien de EmWave 7 weken te leen om thuis te oefenen.

Kennismaking met de nieuwe manier van ademhalen kan ook via een workshop https://www.ontspanningstraining.nl/over-de-trainingen/performance-improvement-training/workshop-performance-improvement-training-bedrijven/

AANMELDEN TRAINING

  Wil je je aanmelden voor de training Gezond Ademhalen? Laat dan in onderstaand formulier je gegevens achter. Ik maak telefonisch een afspraak met je voor je eerste training. Je kunt me ook altijd bellen om zelf een afspraak in te plannen: 06 – 455 466 45

  Dhr.Mw.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *