Algemene informatie over de trainingen

Over de trainingen

Hans van Os heeft in de loop der jaren verschillende trainingen ontwikkeld die zijn toegespitst op de behoeften van specifieke doelgroepen. Zo is er een Performance Improvement Training (PIT®) voor zakelijk professionals en een Training Stressreductie (TSR®) voor particulieren die last hebben van stress.

Deze trainingen bestaan in de basis uit een aantal dezelfde technieken die bijdragen aan betere prestaties en een minder stressvol leven. Op deze pagina vind je algemene informatie over de trainingstechnieken en de effecten ervan.

Praktische informatie over de trainingen

DUUR TRAINING Voor een volledige training komen we in 7 weken in totaal 7 uur bij elkaar.

BEGELEIDING Je wordt individueel of in een groep (afhankelijk v/h soort training) door mij begeleid.

THUIS TRAINEN Je traint daarnaast zelf 2 x 10 minuten per dag met de emWave of de Inner Balance Trainer en houdt de resultaten van je training bij.

AFHANKELIJKHEID  Je hebt en houdt zelf de regie over je leven: er treedt geen afhankelijkheid op.

KOSTEN Ik hanteer verschillende tarieven voor de diverse trainingen. Zie de informatie bij de training van je keuze voor het bijbehorende tarief.

Meer weten over de verschillende trainingen?

INFORMATIE VOOR ZAKELIJK PROFESSIONALS
INFORMATIE VOOR ZAKELIJK PROFESSIONALS
INFORMATIE VOOR HET ONDERWIJS
INFORMATIE VOOR HET ONDERWIJS
INFORMATIE VOOR PARTICULIEREN
INFORMATIE VOOR PARTICULIEREN
INFORMATIE VOOR SCHOLIEREN & STUDENTEN
INFORMATIE VOOR SCHOLIEREN & STUDENTEN

Ademhaling

Je leert nieuwe ademhalingstechnieken aan waarmee je in staat bent met meer ontspanning te reageren op je omgeving. In elke situatie. Een belangrijk onderdeel daarbij is “het nieuwe ademhalen”.

“Nu voel ik het als ik in de stress schiet. Ik handel ernaar, doe een stapje terug en maak zo bewust even tijd om de (ademhalings)technieken toe te passen die ervoor zorgen dat ik me kan ontspannen, om daarna uitgerust en helder van geest weer verder te gaan.”

Chantal – Lees meer

Ontspanningstraining

Snel resultaat

Je merkt al snel, dat tijdens het trainen de spanning in de spieren van je schouders en je nek minder wordt. Je voelt niet langer de pijn in je maag.

“Op een gegeven moment uitte dit alles zich in lichamelijke klachten. De hoofdpijn werd erger en ik kreeg ook steeds meer last van mijn schouders en nek.

Dankzij de stressreductietraining gaat het nu veel beter met me. Ik merk dat ik beter de slaap kan vatten, minder last heb van hoofdpijn en weer veel meer energie heb om leuke dingen te ondernemen samen met mijn gezin en vrienden.”

Sarah Overkempe – Lees meer

Hormonen

Na een aantal weken trainen verandert je hormoonhuishouding, waardoor je minder snel geïrriteerd raakt, beter slaapt en sneller herstelt.

“Ik had eigenlijk zelf de indruk, dat ik behoorlijk stressbestendig was en rustig van aard, maar voelde me de laatste tijd sneller geïrriteerd, moe en ik ging ook slechter slapen. Daarbij kreeg ik hoge bloeddruk.”
… “De training was voor mij vooral ook een stuk bewustwording waardoor er meer rust is ontstaan en ik mijn werk weer beter aan kan. Ik slaap weer beter, ben ook thuis opgeruimder en zelfs mijn bloeddruk is gedaald.”

Lian Derksen (Peellandcollege) – Lees meer

Ontspanningstraining

Aandacht voor bewegings- en voedingspatroon

Wanneer je de eerste verbeteringen merkt, besteden we aandacht aan je bewegings- en voedingspatroon, aangepast aan je individuele conditie.

“Nadat ik de training een paar weken had gevolgd begon ik het eerste verschil te merken. Er kwam weer rust in mijn lichaam, ik kon me weer beter concentreren. Door de rust in mijn lichaam had ik ook veel minder last van eetbuien. ”

Jorine Ham – Lees meer

Training Emotie Regulering

Over de trainingen

De training wordt aangevuld met een techniek om vervelende gebeurtenissen gemakkelijker een plaats te geven. Deze techniek heet Emotie Regulering.  Je gevoel en je verstand zijn dan in evenwicht, waardoor je gemakkelijker afstand kan nemen en in staat bent de bestaande situatie beter te accepteren.

“Erg verrassend vond ik de Training Emotie Regulering. De tijd nemen om een emotie te verkennen en te zien wat deze met je doet, kan heel beladen zijn. Dat heb ik in ieder geval wel zo ervaren, maar door de techniek toe te passen, heb ik het beladen gevoel bij een emotie kunnen stoppen. Het gevoel wat dat geeft, is erg prettig!”

Jule Frantzen – Lees meer

Ontspanningstraining
Ontspanningstraining

Zelf resultaten meten

Tijdens de training heb je de beschikking over bio-feedbackapparatuur (de Emwave). Dit is een klein apparaatje (ongeveer zo groot als een mobiele telefoon) waarmee je zelf de mate van ontspanning kan meten.

“De aanpak met de EmWave was nieuw voor mij in de zin dat je door oefening van je ademhaling je hartritme kunt beïnvloeden en daarmee je persoonlijk welbevinden kunt verbeteren. In een heel korte sessie (10 minuten) blijkt het mogelijk te zijn om, met hulp van de EmWave + bijbehorende techniek, rust in je lijf te brengen en daarmee ook ontspanning te creëren.”

Chris Vennekens – Lees meer