Training Stressreductie (TSR®)
voor scholieren & studenten

Herken je dit?

Slecht slapen concentratieproblemen
Onzeker (angst om te falen)
Stotteren
Snel boos of juist verdrietig
Trillende handen
Dichtgeknepen keel
Hartkloppingen
Oorsuizen

Examenstress?

Ontspanningstraining Hans van Os ontwikkelde speciaal voor scholieren en studenten een examentraining stressreductie. Tijdens 2 bijeenkomsten van elk 2 uur leer je een aantal technieken aan die je zoveel rust geven, dat je met een gerust hart aan je (rij)examen of tentamen kunt deelnemen. De eerste training begint enkele dagen voor de start van je examen, de tweede training krijg je de dag voor je examen. Je traint individueel of in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers.

Stressreductie particulieren
Stressreductie particulieren
Stressreductie particulieren
Stressreductie particulieren

Het nieuwe ademhalen

Tijdens een training start je met het nieuwe ademhalen. Je leert volgens een bepaald ritme om in en uit te ademen, waarbij je met hulp van speciale apparatuur (emWave) controleert of je er ook rustig van wordt. Voor de duur van je examen krijg je een emWave in bruikleen om thuis je ademhalingsoefeningen te doen.

Kosten

Individuele TSR® examentraining

Deze training duurt 4 uur
Je krijgt bovendien de EmWave te leen om te oefenen

Tarief examentraining: €395,- p.p. incl. BTW

ERVARINGEN MET TSR®

 • Ik kreeg op zeer jonge leeftijd (17) last van hyperventilatie en paniekaanvallen ten gevolge van een lastige thuissituatie. Het beheerste mijn hele leven. Ik heb van Hans geleerd om niet te denken in problemen maar in oplossingen, want geloof me, voor alles is een oplossing. Ik ben Hans echt enorm dankbaar voor alles wat hij voor mij heeft betekend het afgelopen half jaar. Dankzij hem kon ik weer mijn leven oppakken.

  Nikita
 • De training van Hans heeft mij geholpen in het vinden van rust in mijzelf. Ik was met alles tegelijk bezig en wilde overal presteren. Door de training heb ik geleerd naar mezelf te luisteren en ook om te accepteren wat ik eigenlijk écht wil, in plaats van te doen wat ik van mezelf moet of denk dat anderen van mij verwachten.

  Viola
 • Ik zou de training van Hans van Os aanbevelen aan iedereen die het gevoel heeft of hij/zij de emoties niet meer te baas is, iemand die onverwerkte emoties uit het verleden heeft of in een negatieve fase zit.

  Rob
 • Het was niet de eerste keer dat ik ‘onderuit’ ging. Ik had dus eigenlijk beter moeten weten, maar zo werkt het in het dagelijks leven nou eenmaal niet. Sinds 1997 een baan in het onderwijs. Een volledige baan. Thuis drie kinders. Altijd al het gevoel dat het een balans was die moeilijk vol te houden was. (…) Ik ga weer met plezier naar mijn werk. Ik slaap goed en mijn eetpatroon verbetert zich. Mijn emWave is mijn vaste maatje. Had niet gedacht dat het kon in 7 zittingen.

  Jennemieke
 • Ik geniet van mijn drukke top-baan, maar sliep al jaren slecht. Tot ik de Performance Improvement Training (PIT®) volgde. Na 9 weken is er daadwerkelijk iets veranderd. Ik kan, wanneer ik 's nachts wakker word, weer in slaap vallen en nog een paar uur extra slapen. Dit is mij voor de training zelden gelukt.

  Marloes
 • Tijdens een van de maandelijkse thema-avonden van onze Lionsclub heeft Hans een boeiend verhaal gehouden over belasting, overspannenheid en burn-out en hoe daar mee om te gaan. Het lukte hem uitstekend om .. een beeld te schetsen van zijn visie en zijn aanpak; hij liet ons daarbinnen ook nog een ontspanningsoefening doen. Aan het eind was er gelegenheid tot het stellen van aanvullende vragen, waarvan volop gebruik werd gemaakt. Kortom, een prima avond!

  Chris Vennekens Lionsclub, Nijmegen
 • De ademhalingstechniek uit de training van Hans geeft me de mogelijkheid weer rust te creëren, als het even hectisch is. Daar heb ik nu nog profijt van. Elke ochtend en avond doe ik even de oefeningen.

  Tycho Tomassen
 • Na een aangenaam kennismakingsgesprek, waarbij de belangrijkste techniek van de cursus, het ademhalen, meteen aan bod kwam, besloot ik om me in te schrijven. Voor iemand waarvoor geldt dat zien geloven is, is de directe onderbouwing in de vorm van grafieken van het effect van op een andere manier ademhalen er een waar je niet om heen kunt.

  Marloes
 • Na een eerste kennismakingsgesprek en de definitieve aanmelding kreeg ik de EmWave mee naar huis. In het begin bezorgde de knipperende lichten van die EmWave bij mij eerder onrust dan rust! Met de ademhalingstechniek, 2 x per dag, ging dat al rap stukken beter. Ook het computerprogramma hielp mij daarbij.

  Tom
 • De training van Hans heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. En mijn verwachtingen waren al hoog. Het door middel van het beter reguleren van de ademhaling versterken van de innerlijke kracht en rust alsmede het verbeteren van het bewustzijn werkt absoluut.

  Peter Bijvelds Directeur FC Oss

NIEUWS OVER TSR®