Workshop Performance Improvement Training
(PIT®) voor bedrijven

Workshop PIT®

Tijdens deze workshop leert Hans van Os jou (en je collega’s) een aantal technieken, waardoor je beter met de druk (van je werk) leert omgaan. Dat leidt tot een beter concentratievermogen, helderder kunnen denken en een geoptimaliseerde geheugenfunctie. Bovendien versterkt het je besluitvaardigheid, je oplossend vermogen en je creativiteit.

Stress is geen schande

Vroeger dachten we heel anders over stress. We meenden, dat het bij je werk hoorde. Eigenlijk vonden we stress ook iets voor “watjes”: van die overgevoelige types die door de stress minder presteerden. Als je last van stress had, was dat een risico voor je carrière, als je al aan een carrière toe kwam.

Inmiddels weten we bijvoorbeeld, dat juist bevlogen, vaak creatieve mensen gevoelig zijn voor stress. Deze mensen vormen dikwijls de basis van het bedrijf of houden juist de familie bijeen. We weten dat een beetje (acute) stress goed voor ons is. Daar presteren we beter van. Maar ook weten we dat teveel stress slecht is voor je welbevinden, je gezondheid en je prestaties, zeker op de wat langere termijn.

Workshop Performance Improvement Training
Performance Improvement Training
Performance Improvement Training

Praktische informatie

DUUR WORKSHOP
2 uur

DEELNEMERSAANTAL
maximaal 12

LOCATIE
De workshop kan op locatie worden verzorgd

KOSTEN
€ 175,- p.p. ex BTW

Leer ontspannen

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om je te ontspannen. Dat varieert van ademhalingsoefeningen tot attentietrainingen. Bij dat laatste leer je om te ontspannen door je te concentreren op onderdelen van je lichaam zoals je handen, je vingers, maar ook je schouderspieren, je longen etc.

Maar het belangrijkste onderdeel vormt het nieuwe ademhalen, waarbij je leert iets langer uit te ademen dan in te ademen.

Theoretische onderbouwing

Je leert dus dat een beetje stress juist goed voor je kan zijn, maar dat teveel stress schadelijk is. Na afloop weet je hoe stress eigenlijk ontstaat en waarom praten vaak niet helpt om stress te voorkomen. Tenslotte kun je tijdens de uitleg horen, hoe je ontspanning wordt beïnvloed door ademhalingsoefeningen maar ook door het oproepen van een positief gevoel. Natuurlijk is de theorie maar een onderdeel: het gaat om het oefenen in de praktijk.

Meten = weten

Het bijzondere van deze workshop is dat je tijdens de oefening kunt meten of je last van stress hebt. Je krijgt tijdens de workshop de EmWave in gebruik. Dat is een apparaat, dat je helpt om op een goede manier adem te halen.

Bovendien laat de emWave zien, of je ontspannen wordt van de oefening. Deze biofeedback apparatuur maakt dus zichtbaar of de ontspanningstraining ook echt werkt. Niet praten, maar doen.

Ontspanningstraining