vrouw op het gras ontspanningstraining

Tijdens mijn trainingen leer je verschillende manieren aan om beter om te gaan met stress. Daardoor kun je je beter wapenen tegen werkdruk en chronische stress.

Eén van de onderdelen van de training is de lichaamsontspanning. Bij deze oefening maak je als het ware een reis door je lijf. Je zit op een stoel met je ogen gesloten en krijgt via mijn stem te horen waar je je aandacht op moet richten. Door heel sterk te focussen op bijvoorbeeld je handen en te voelen hoe je vingers op je been liggen, vergeet je allereerst alle “boodschappenlijstjes” die constant in je hoofd rondgaan. Bovendien word je gewaar hoe je vingers kunnen gaan tintelen: een teken van ontspanning door verminderde spierspanning in je bloedvaten.

Deze oefening leert je om meer aandacht te besteden aan de (stress-)signalen uit je lichaam. Een groot bijkomend voordeel is vaak, dat je je er erg ontspannen door voelt 🙂 .

Na afloop van de training stuur ik je de oefening met mijn stem op, zodat je daar ook thuis mee kunt oefenen.

De oefening Lichaamsontspanning maakt deel uit van de Performance Improvement Training (PIT ©) , de Training Stressreductie (TSR©) , ook voor het Onderwijs .

Aanbevolen berichten