ademhaling, Emotie Regulering, gezondheid, hartproblemen, onderwijs, spanning, stress, werkdruk

Als clusterdirecteur van drie basisscholen bemerkte ik dat er meer van mij gevraagd werd dan ik, volgens mijn standaard, met de juiste kwaliteit kon volbrengen.

Ik kreeg klachten zoals hartkloppingen en steeds vaker druk op de borst. Hoewel deze klachten in de familie wel vaker voorkwamen realiseerde ik me terdege dat dit veroorzaakt werd door stress. En onderzoek in het ziekenhuis wees ook in die richting.

Helder en duidelijk

Via de HRM manager van SKOzoK kreeg ik de mogelijkheid om de stressreductie training te gaan volgen bij Hans van Os. Dit aanbod greep ik graag aan. De kennismaking was duidelijk, helder en vriendelijk. “Ik ga niet jouw problemen oplossen, maar geef je wel de tools en training om daarmee aan de slag te gaan”, waren de woorden van Hans. “En als je de oefeningen niet minimaal 2 x per dag doet, stopt de training”. Helder en duidelijk zoals ik het graag zie.

Veel meer ontspanning

De ademhalingsoefeningen hebben mij enorm geholpen bewust te worden van mijn lichamelijke reactie op negatieve omstandigheden of gedachten. Door te focussen op mijn ademhaling en dat ook buiten de oefeningen in te zetten, werd gaandeweg de training de mate van ontspanning verdrievoudigd.

Extra tools

Maar ook de sessies rondom ‘emotie regulatie‘ en ‘attitude breathing’ hebben mij enorm veel gebracht. Ik kon daarna mijn eigen emoties veel beter herkennen en scheiden van het daadwerkelijke gesprek. Ik leerde en vóelde dat de emotie van de ander mij niet hoefde te beïnvloeden. Dat zorgde ervoor dat ik minder last kreeg van de emotionele lading die gesprekken kunnen hebben.

Aanbevolen

Al bij al een echt succesvolle training die mij veel heeft opgeleverd en die door Hans op een plezierige en respectvolle manier werd verzorgd.
Echt een aanrader

Mári Kokke (clusterdirecteur basisonderwijs binnen SKOzoK)
Gerelateerde ervaringen