bedrijven, leidinggevenden, ondernemer, slapen, werkdruk, zelfvertrouwen

Hoe goed je ook probeert te plannen, als ondernemer heb je soms te maken met piekmomenten in het werk. Niet erg natuurlijk, alleen is het wel van belang om op die momenten optimaal te kunnen blijven presteren. Goede nachtrust speelt daarin een rol en dat schoot er bij mij juist vaak bij in wanneer ik ‘s-avonds gewerkt had. Daarom ben ik de Performance Improvement Training (PIT®) van Hans van Os gaan volgen.

Bewust ontspannen, ook thuis

Alhoewel het effect in mijn geval niet sensationeel is (ook voor de training kon ik met drukke momenten al behoorlijk goed overweg) merk ik wel degelijk vooruitgang in mijn functioneren. Met ademhalingstechnieken kan ik nu heel bewust ontspannen op momenten dat dat van belang is en ik merk dat ik daardoor op andere momenten meer energie heb en beter kan focussen. Bijkomend voordeel is dat ik van mijn omgeving hoor dat ik meer ontspannen overkom, ook wanneer het werk even de overhand heeft.

Resultaat

Conclusie is dus dat ik zeer tevreden ben met de resultaten. Ik verwachtte kleine verbeteringen en die zijn duidelijk gerealiseerd. Wellicht dat het resultaat bij mensen met meer stressklachten groter zal zijn maar ook in mijn geval is de training absoluut waardevol gebleken.

Thijs – Internetondernemer

Gerelateerde ervaringen