EFT, hoge bloeddruk, irritaties, onderwijs, slapeloosheid, vermoeidheid

Lian geeft Nederlands aan havo/vwo en startte onder het mom van: “Baat het niet….” aan de training stressreductie. Inmiddels heeft ze meer rust, slaapt beter en is ook thuis opgeruimder. Emotie regulering was voor haar een eye-opener.

Ik voelde me de laatste tijd sneller geïrriteerd, moe en ik ging ook slechter slapen

Enige tijd geleden heb ik me opgegeven voor een stressreductiecursus. Wat ik me daar precies bij moest voorstellen wist ik niet, maar onder het mom van ‘baat het niet, het schaadt ook niet’ ben ik aan de cursus begonnen. Ik had eigenlijk zelf de indruk, dat ik behoorlijk stressbestendig was en rustig van aard, maar voelde me de laatste tijd sneller geïrriteerd, moe en ik ging ook slechter slapen. Daarbij kreeg ik hoge bloeddruk. Toen de uitnodiging voor de cursus kwam, heb ik dan ook meteen gereageerd.

Middels bewust ademhalen ben ik in staat mezelf weer in balans te brengen

De eerste weken was het wennen aan het feit dat ik twee keer per dag tijd vrij moest maken om bewust te letten op mijn ademhaling. Bij mij werkte de EmWave niet altijd echt ontspannend, maar de achterliggende ademhalingstechniek zonder apparaatje heeft uiteindelijk toch effect gehad. Nu weken later kan ik zeggen dat ik door deze cursus meer bewust ben geworden van spanning bij mezelf en daardoor ben ik nu beter in staat om middels bewust adem te halen mezelf meer in balans te brengen.

Enkele weken na de training Emotie Regulering voelde ik me sterker en rustiger

Het grootste effect heeft de Emotie Regulering op mij gehad. Totaal onverwacht kwamen er frustraties uit het verleden naar boven, die al jaren gezorgd hebben voor een gevoel van minderwaardigheid. Vaak hield ik mijn mond, bang om fouten te maken. Dat deze oude frustraties hieraan ten grondslag lagen, was voor mij een hele openbaring en tegelijkertijd een bevrijding. Enkele weken na de oefeningen samen met Hans, voelde ik me sterker en rustiger.

Zelfs mijn bloeddruk is gedaald

Pas gaandeweg de cursus ben ik er achter gekomen, dat er toch behoorlijk wat spanning in mijn lijf zat, waar ik me vooraf totaal niet van bewust was. De training was voor mij vooral ook een stuk bewustwording waardoor er meer rust is ontstaan en ik mijn werk weer beter aan kan. Ik slaap weer beter, ben ook thuis opgeruimder en zelfs mijn bloeddruk is gedaald. Voor mij heeft de training dus zeker een positief effect gehad en met de aangeleerde technieken kan ik zeker nog lang vooruit. Ik ben dan ook blij, dat ik de cursus heb mogen volgen.

Lian Derksen, Peellandcollege

Gerelateerde ervaringen