concentratieproblemen, oefenen, onrust, student, Uw Brein als Medicijn

Jorine loopt haar LIO-stage in Tilburg op 2College, voelt de prettige ontspanning tijdens het trainen en heeft minder last van eetbuien.

Ik zag het als een zwart gat

Over het algemeen ben ik altijd heel druk met van alles. Studie, bijbaantje, noem maar op. Daarbij had ik nooit echt het gevoel dat ik teveel had, en het was ook niet te merken aan mijn resultaten.

Tot ik steeds meer het gevoel kreeg dat ik mijn tijd niet nuttig gebruikte en vaak een beetje aan het rondhangen was in huis. Ik zat boven als ik beneden moest zijn en andersom. Ik kon nergens mijn rust vinden. Daarbij kwam dan ook nog eens dat ik een zoektocht begon naar ‘iets’, wat regelmatig uitmondde in een aanval op de koelkast of de koektrommel. Dit leverde voor mij wel problemen op en daardoor kwam ik mezelf tegen. Op dat moment was er ook helemaal niks meer goed in mijn leven. Ik zag het als een zwart gat waar ik nooit doorheen zou komen en nooit beter zou worden.

Uw brein als medicijn

Mijn moeder attendeerde mij op deze stressreductie training. Het boek “Uw brein als medicijn” was ook al een aantal keren voorbij gekomen. Helaas ben ik niet zo’n lezer dus kwam het er niet van om dat te lezen. Door de verhalen die ik erover hoorde was wel mijn interesse gewekt, al vroeg ik me natuurlijk wel af of het echt zou werken. Ik besloot het maar eens te proberen: niet geschoten is altijd mis!

Gelijk tijdens die 10 minuten kreeg ik een goed gevoel

Dus daar zat ik dan, 2x per dag 10 minuten niets anders doen dan alleen maar op je drie aandachtspunten letten: je borstbeen, je ademhaling en die mooie gedachte. Heel onwennig om even helemaal niets te doen. Toch beviel het me heel goed. Gelijk tijdens die 10 minuten kreeg ik een goed gevoel. Dat is voor mij nog steeds een grote stimulans om het ook te blijven doen.

Er kwam weer rust in mijn lichaam

Heel fijn aan de training vond ik dat er een goede begeleiding is. Er wordt niet alleen gekeken naar de resultaten die je boekt bij het gebruiken van het apparaatje. Er wordt gesproken over de problemen die je ervaart en daar wordt dan ook aandacht aan geschonken. Nadat ik de training een paar weken had gevolgd begon ik het eerste verschil te merken. Er kwam weer rust in mijn lichaam, ik kon me weer beter concentreren. Door de rust in mijn lichaam had ik ook veel minder last van eetbuien.

Daar ben ik heel blij mee!

Het komt nu nog wel eens voor dat ik me niet helemaal goed voel. Maar er is een heel groot verschil tussen hoe ik me toen voelde en hoe ik me nu na de training voel. Toen kon ik alleen maar denken dat het nooit beter zou worden. Nu kan ik zelfs al denken dat het over een paar dagen vast weer beter zal gaan, en dat het rottige gevoel wel weer over gaat. Ik denk niet dat de buien helemaal over zullen gaan, maar het is in ieder geval veel minder en veel minder erg. Daar ben ik heel blij mee!

Gelukkig heb ik toch doorgezet

Een aantal mensen waar ik aan heb verteld waar ik mee bezig was stond er in het begin negatief tegenover. Ze begrepen het nut niet en hadden ook niet het idee dat het zou gaan helpen. Gelukkig heb ik toch doorgezet met de training en heb ik ervaren dat het wel degelijk werkt.
Het enige waar ik nu nog wel eens moeite mee heb, is om iedere dag er nog even voor te gaan zitten en mijn training te doen. Maar omdat ik nu iedere dag mijn resultaten op mag sturen heb ik mijn stok achter de deur gevonden om het vol te houden. Heel erg fijn!

Jorine Ham

Gerelateerde ervaringen