Viviënne is lid van business netwerk BNI. Tijdens één van de bijeenkomsten van BNI Sprookwijck in Waalwijk hoorde ze dat je bij mij je stress-level kunt meten.

Wat volgde lees je hier onder:

Stress meten

Het was bij een van de eerste bezoeken aan BNI Sprookwijck dat Hans mij triggerde door in zijn pitch te vertellen dat hij een manier had om stress te meten. “Als je wil weten of je stress hebt moet je naar mij toe komen”, waren zijn letterlijke woorden. En eerlijk is eerlijk: de massagestoel die Hans beloofde na een bezoek aan zijn praktijk hielp er ook aan mee dat mijn nieuwsgierigheid gewekt was.

Eén gesprek moest voldoende zijn

Ik had mezelf beloofd een 1 op 1 gesprek te plannen en het daarbij te laten. Dat liep even anders. Ik dacht werkelijk dat ik vrij relaxed in mijn vel zat, maar Hans liet me zien dat er in de grafieken wel iets anders te zien was, en dus ging ik na wat uitleg een trainingstraject van 7 weken in, de Performance Improvement Training .

Rust in lijf en hoofd

Tijdens deze 7 weken leerde Hans mij door middel van ademhalingstechnieken mijn lijf en hoofd tot rust te brengen.
Ik kreeg een apparaatje mee om thuis te oefen, nou ja oefenen het waren verplichte opdrachten om 2 x per dag aan de slag te gaan met het op de juiste manier adem te halen. Een keer overslaan leverde een app, sms of telefoontje van Hans op. Voor mij een goede stok achter de deur.

De training Emotie Regulering was heel waardevol

Heftig vond ik de training emotie regulering. Maar het is juist deze training die me het meest gebracht heeft. Afstand nemen van stressvolle situaties zodat ik deze beter kan relativeren, kan accepteren en er objectief naar kan handelen.

Positieve veranderingen

Hans ik wil je bedanken dat je me hebt doen inzien dat de training me veel zou brengen, want dat is ook echt gebeurd. Zowel zakelijk als privé hebben er  er positieve veranderingen plaatsgevonden. De ademhalingstechnieken – weliswaar zonder apparaatje – pas ik wekelijks zelfs vaak dagelijks toe. Slaap hierdoor beter en langer en ben minder snel geïrriteerd.

Laat zelf ook eens je stresslevel meten

Ik kan het iedereen aanraden eens bij Hans langs te gaan en zijn/haar stress-level door te laten meten. Wie weet wat het jou gaat brengen!

Recente ervaringen