ademhaling, bedrijven, bestuur, professionals, stress, werkdruk

Bram werkt als bestuurder bij de Stichting Thuiszorgcentrale IVT uit ’s-Hertogenbosch.

Via het regionale business netwerk Hermes

Via een netwerkbijeenkomst van Hermes ben ik met Hans in contact gekomen en heb ik kortstondig kennisgemaakt met de emWave. Dit magische apparaatje en de uitleg van Hans over hartslagcoherentie en stressreductie wekten mijn nieuwsgierigheid. Niet dat ik zo’n bijzonder gestrest type ben, maar in mijn werk als bestuurder van IVT kraam- en thuiszorg maak ik regelmatig situaties mee, waarin het belangrijk is niet meteen ‘in de stress’ te schieten.

Omgeving met gedreven medewerkers

Daarnaast ben ik werkzaam in een omgeving waarin veel gedreven medewerkers dagelijks hun uiterste best doen om cliënten van zorg te voorzien. Het is niet altijd even gemakkelijk om iedereen tevreden te stellen. Een hoge mate van professionele gedrevenheid en een complexe werkomgeving zijn gezamenlijk een ideaal recept voor ‘stress op de werkvloer’.

Dieper ademhalen, meer rust

De training start met een kennismaking waarin Hans uitlegt hoe hij tot zijn aanpak is gekomen en welke basisprincipes hieraan ten grondslag liggen en het leren hanteren en interpreteren van de emWave. De ademhalingsoefeningen en het continu monitoren van de hartslagcoherentie vormen de basis voor het vervolg van de cursus. Ik merk zelf dat ik dieper ben gaan ademhalen en daardoor meer rust heb gekregen, meer ontspanning.

Afwisselende oefeningen, prima begeleiding

De oefeningen die tijdens de training gedaan worden, zorgen voor de nodige afwisseling. Daarnaast is Hans een prima begeleider, die je op je gemak stelt of aanspoort waar nodig, zonder meteen heel opdringerig te worden.

Met praktische basisbeginselen, van harte aanbevolen

Hans heeft niet het profiel van een ‘ontspanningsgoeroe’ die met allerlei vaagtaal en zweefkezerij zijn trainees naar een hoger ‘stadium van ontspannenheid’ wil brengen. Met zijn training reikt Hans een aantal eenvoudige en praktische basisbeginselen aan voor een gezond en ontspannen leven zonder al teveel stress. Ik kan de training van harte aanbevelen aan collega’s en anderen.

Bram

Gerelateerde ervaringen