ademhaling, bedrijven, irritaties, piekeren, professionals, spierspanning, vermoeidheid

Bart volgde de training in zijn leidinggevende opleiding voor de politie.

Besef

Ik heb de training gevolgd in de vrije ruimte die ik in de opleiding kreeg om mijzelf te ontwikkelen. Ik merkte voor de training dat mijn belastbaarheid groot was, maar dat dat ook zijn grenzen kende. Dat uitte zich in vermoeidheid, irritaties, malen bij het wakker worden en spanning in mijn spieren. Ik kwam bij Hans terecht en die toonde mij door middel van de emWave aan hoe gestrest ik toch was, waar ik dacht dat het nog wel mee viel. Mijn ademhaling bleek oppervlakkig en dat bleek een uitdaging.

Persoonskenmerken

Naast de beleving en het besef van stress kwam ik er door middel van de bespreking van de vragenlijst ook achter dat ik een aantal persoonskenmerken had die stressbevorderend zijn. Die link had ik zelf nog niet bewust gemaakt en daarmee kreeg ik een handreiking waar ik ook echt wat mee kan.

Training

Ik heb consequent gedurende de 7 weken elke dag getraind met de emWave. Na elke week kwam er verdieping in de training en werd die uitgebreid. De EFT heeft mij van mijn belemmerende overtuiging afgeholpen. Het was bijzonder te ervaren dat door middel van deze methode iets waar je al jaren mee zit, zo lijkt te verdwijnen. Hans legde iedere keer uit hoe dingen wetenschappelijk onderbouwd zijn en dat gaf mij meer inzicht en veel vertrouwen.

Confrontatie

Na 5 weken voelde ik flinke druk in de buitenkant van mijn schedel en voelde ik spanningen in mijn schouders en nek. De resultaten van het trainen namen af en ik begreep niet goed waarom dat was en hoe dat kwam; ik deed toch mijn best! Ik baalde er van omdat ik steeds een beter resultaat wilde behalen. Na 5 weken kwam het besef en viel als het ware ‘het kwartje’. De signalen leerde ik herkennen en daar stond ik nu voor open. Ik kreeg veel meer rust in mijn hoofd en kon dingen ook makkelijker loslaten. Hans confronteerde ook zonder te oordelen. Dat hielp mij sterk omdat ik daarmee nieuwe inzichten gekregen heb, waar ik verder aan kan werken.

Resultaat

Inmiddels voel ik veel meer rust in mijn lichaam en geest. Ik heb verschillende technieken aangereikt gekregen die ik regelmatig denk te zullen gebruiken. Zo zal ik de ademhalingsoefening doen voordat ik een belangrijke presentatie moet geven om rustig te worden en kan ik door middel van de ‘pre-frame’ techniek situaties als het ware vooraf beschouwen en daarmee druk wegnemen. Ik slaap rustiger, ben minder snel geïrriteerd en ken de signalen van stress waardoor ik daar direct op in kan spelen zonder het op te laten lopen. De manier van coaching van Hans was erg ontspannen, maar toch resultaatgericht. De training is zondermeer een aanrader!

Bart

Gerelateerde ervaringen