onderwijs, piekeren, slapeloosheid

Alice slaapt beter, piekert minder, zit beter in haar vel.

Ik dacht geen training stressreductie nodig te hebben

Via mijn werk als adjunct op een middelbare school kwam ik in contact met de training stressreductie van Hans van Os. Het stond mij vrij om deel te nemen en ik had echt de indruk dat ik weinig tot geen stress had, dus dat na het intake gesprek zou blijken dat ik deze training helemaal niet nodig had.

Meer inzicht in mijn stressfactoren

Toen Hans mij voor het eerst “aansloot” schrok ik behoorlijk; ik had aanzienlijk veel stress. In een fijne, open en onderzoekende sfeer heb ik acht weken samen met Hans gewerkt aan de reductie van de stress. Door te praten over het werk en wat me zoal bezig houdt, heb ik een beter inzicht gekregen in de stressfactoren die in mijn werk en in mijn privé spelen. En vooral: hoe ik eraan kan werken om deze te beperken of zelfs helemaal af te bouwen.

Twee keer per dag trainen

Acht weken lang heb ik twee keer per dag geoefend met de Em wave. Nog steeds trek ik me dagelijks even terug met dit apparaatje om de ontspanning- en ademhalingstechnieken toe te passen die Hans me heeft geleerd.

Beter slapen, minder piekeren en rustiger

Het resultaat is dat ik veel beter slaap, minder pieker, beter in mijn vel zit en veel rustiger kan reageren op stresssituaties die zich in mijn werk nu eenmaal vaak voordoen. Ik raad iedereen aan om de training bij Hans te volgen, ook diegene die ervan overtuigd is geen stress te hebben.

Alice van Laarhoven,
d’Oultremontcollege

 

Gerelateerde ervaringen