depressie, onrust, particulieren, verminderde eetlust, vermoeidheid

Ze vond het eerst wel spannend om aan de groepstraining te beginnen, maar startte toch met de training.

Aangemeld via het Vicky Brownhuis

Door het Vicki Brownhuis werd ons een stressreductietraining aangeboden. Een stressreductietraining…. Een vaag begrip, waar ga ik aan beginnen! Ja, stress heb ik wel maar kan iemand mij hier van af helpen en wil ik dit wel in een groep delen?

Het begint met ademhalen

Toch de stoute schoenen aangetrokken en naar de informatieavond gegaan. Hans van Os, de trainer, legt ons uit dat deze stressreductietraining is gebaseerd op een nieuwe manier van ademhalen: heel rustig, vijf tellen in- en acht tellen uitademen. Ademhalen door de buik. Hierdoor wordt je hartritme regelmatiger. En als je hartritme stabieler wordt dan ontstaat er weer een balans in het zenuwstelsel, het immuunsysteem verbetert, emoties komen in balans, denken wordt helderder en creativiteit neemt toe. Ook neemt het stresshormoon af en wordt er meer slaaphormoon melatonine aangemaakt.

En het werkt

Mooie woorden, dat zeker, maar helpt dit echt? Ik heb me dus voor de training opgegeven. We zijn vier keer bij elkaar gekomen en we hebben heel veel geademd, zowel in het Vicki Brownhuis als thuis. En het helpt echt!!!!

Minder depressief en nerveus, minder moe, beter eten

Natuurlijk weet ik niet of alle verbeteringen die ik hierboven noem, plaats hebben gevonden in mijn lichaam. Wat ik wel weet is dat ik me niet meer zo depressief en nerveus voel. Ik weet ook dat ik niet meer zo moe ben en dat ik weer beter eet. En dat mijn gedachten niet compleet op hol slaan. Ik weet ook dat ik niet de enige ben in de groep die een verbetering bij zichzelf zag. Beter gezegd, ik zag aan mensen dat ze de vierde bijeenkomst rustiger, lichter en vrolijker waren dan bij de eerste bijeenkomst.

Gerelateerde ervaringen