oefenen, onderwijs, slapeloosheid, stress

Monique werkt op 2College in Oisterwijk, startte zeer argwanend, maar haar nachtrust is aanzienlijk verbeterd en ze is inmiddels “stressbestendig”.

“Ik heb nog nooit iemand zo argwanend hieraan zien beginnen”

Om maar even met Hans zijn slotzin te beginnen: “Ik heb nog nooit iemand zo argwanend hieraan zien beginnen”. Oeps … en ik maar denken dat ik dat zo goed kon verbergen.

Ik moet toegeven dat ik hieraan begonnen ben na aanhoudende druk van mijn baas. Hij vond dat dat wel iets voor mij was hoewel ik zelf niet eens vond dat ik gestrest was. Maar goed, als hij dat wil dan doe ik dat toch. Niet dat ik niet geïnteresseerd was maar ik had niet de verwachting dat het iets op zou leveren.

Ik was in de veronderstelling dat ik de mannelijke versie van Jomanda ging ontmoeten

Toen de eerste mailtjes van Hans binnen kwamen was duidelijk dat het dan toch ging beginnen. Ik was nog steeds in de veronderstelling dat ik de mannelijke versie van Jomanda ging ontmoeten, maar na een paar weken zweverig gedoe was ik er weer vanaf. Na de eerste keer had ik iets van: ”oké ik ga mijn best doen”, maar vooral omdat Hans zo’n aardige man bleek te zijn, zonder blauwe jurk, niet eens een blauw pak. Wel kreeg ik een apparaatje mee om je ademhaling mee te trainen, twee keer per dag. Nog net geen Ad Visser cd om ontspannen van te worden!

Mijn hartslag was net een bergetappe van de tour met veel bergen vd eerste categorie

Tijdens de eerste sessie koppelt Hans je aan de laptop en daar kan hij zien hoe ontspannen je werkelijk bent. Nou mijn lampje was zo rood als een kreeft en mijn hartslag was net een bergetappe van de tour met veel bergen van de eerste categorie.

Ik maakte er een sport van om mijn lampjes zoveel mogelijk groen te krijgen

Thuis ging ik dus mijn best doen. In eerste instantie lukte het me niet eens om 5 seconden in te ademen, uitademen ging beter. Oefening baart kunst zeggen ze, en ik maakte er toch een sport van om mijn lampjes zoveel mogelijk groen te krijgen. Uiteindelijk ging dat ook steeds beter. Als ik ’s avonds in bed met mijn vinger op het kastje mijn ademhaling trainde, moest ik echt moeite doen om niet al in slaap te vallen.

Na een tijdje merkte ik zelfs dat wanneer ik ’s nachts naar de wc moest, terug in bed ging, gewoon weer in slaap viel! Normaliter lag ik eerst een tijdje wakker. Mijn nachtrust was aanzienlijk verbeterd.

Ik ben echt een stuk rustiger

Verder nog de stressbestendigheid. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen is me eigenlijk nog steeds een raadsel, maar ik ben echt een stuk rustiger. Gelukkig was mijn training gelijk afgelopen met de WK- finale. Die te kunnen kijken zonder hartkloppingen van de spanning, en ook nog te kunnen beseffen dat wanneer je geen invloed hebt op beslissingen van een ander, deze te moeten accepteren, was toch een rare gewaarwording.

Mij baas had achteraf toch gelijk

Mijn baas had achteraf toch gelijk gekregen moet ik toegeven. Ook voor mij heeft het zeker positief gewerkt!

Groetjes,
Monique Beekmans

Gerelateerde ervaringen