Wat heeft ze het toch moeilijk: opgroeiende kinderen en een echtgenoot die haar niet ondersteunt. En als haar oudere dochter haar niet bijna had gedwongen om naar me toe te komen, zou ze nog steeds alle ellende in haar eentje hebben moeten oplossen.

Presentatie training stressreductie
Vanmorgen gaf ik haar op mijn kantoor een presentatie van de training die ik geef om beter met stress om te gaan.

Een belangrijk onderdeel van de training is het nieuwe ademhalen : je ademt 5 tellen in en 8 tellen uit, terwijl je erop let, dat je ook je buik gebruikt.

Meten is weten
Een voordeel van het nieuwe ademhalen is dat je kunt meten, of je er rustig van wordt. Voor die meting heb ik speciale apparatuur in mijn praktijk .

Tijdens deze meting bleek bleek mijn gaste veel last van stress te hebben: haar hart-ritme-variatie was erg onregelmatig. Dat was  opvallend, omdat ze zelf dacht dat het wel meeviel met de stress. “Ik stop de dingen die me niet bevalllen gewoon weg, zodat ik er geen last meer van heb”, zei ze.

Maar zo werkt het niet: wanneer je ongewenste emoties weg stopt, blijven ze in je (emotionele) brein zitten. Dat geeft stress. Ze komen tevoorschijn wanneer jij dat niet verwacht en met een heftigheid die je vaak overvalt.

De oplossing
Wanneer je niets aan de oorzaken van stress kunt doen – en bij deze mevrouw is dat het geval- kun je je draagkracht verhogen. Dan heb je minder last van die negatieve omstandigheden. Hoe?

Trainen
Je leert nieuwe manieren om rustig te worden. Het nieuwe ademhalen is er één van. Ook leer je dat je vervelende emoties niet moet verstoppen, maar juist moet aanpakken en oplossen. Tenslotte leer je om meer te bewegen en je om je voedingspatroon aan te pakken wanneer dat nodig is.

Positieve ervaringen
Wanneer je die technieken onder de knie hebt, kun je je beter wapenen tegen toekomstige druk. Ik ben benieuwd of mijn gaste van vanmorgen zich aanmeldt voor een training 🙂

Er zijn al veel mensen tevreden over de training. Bij de ervaringen van de deelnemers kun je er meer over lezen

Aanbevolen berichten