zwanger Ontspanningstraining

Eindelijk heb je besloten om een kind te nemen. Dat ging heel wat discussie aan vooraf. argument kinderen Ontspanningstraining Zelfs de minder romantische effecten heb je besproken: slecht slapen, meer irritatie onderling, poepluiers, op tijd eten.

Maar je vindt dat de voordelen van kinderen opwegen tegen de nadelen. En wat belangrijker is: je voelt dat je aan een kind toe bent.

Aan de slag dus.

Da’s nou jammer: het vrijen krijgt opeens een andere dimensie: het moet, op tijd, met één doel: zwanger raken. Hoewel het doel de middelen heiligt en er volop gewerkt dient te worden, wordt het toch eerder een verplichting dan een lust. De onbezorgde seks is verdwenen.

Dan komt de echte teleurstelling: het lukt niet: stress!!!!

Door teveel stress is het soms moeilijker om zwanger te raken.
Ook als je zwanger bent (misschien zonder het nog te weten) is veel stress niet goed. Je kunt er bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk van krijgen of zwangerschapsvergiftiging. Het is niet goed voor jouw gezondheid tijdens de zwangerschap maar ook niet voor je ongeboren kind.*)

Vaak word je in dit soort gevallen door je huisarts naar een psycholoog verwezen. Die kan nuttig werk verrichten door een diagnose te stellen en eventueel cognitieve therapie toe te passen.

Maar er zijn meer mogelijkheden.

Ontspanningstraining Hans van Os geeft trainingen stressreductie. Je leert door ademhalingsoefeningen tot rust te komen. Wanneer je meer in evenwicht bent, kun je gemakkelijker aandacht besteden aan gezonde voeding en beweging. Tenslotte leer je manieren om met ongewenste negatieve emoties om te gaan.

Leonie had veel stress. Na een miskraam meldde zij zich via haar werk aan voor een training stressreductie. Tijdens de training raakte zij weer zwanger en dit keer verliep de bevalling goed. Benieuwd naar haar ervaringen? Kijk op ervaringen Leonie.

*) College Perinatale Zorg: “Stress, angst of depressie”

 

Aanbevolen berichten