Wat is dat toch met ons tegenwoordig. We lijken het zo goed te hebben maar intussen tobben we wat af.

Vooral tussen de 30 en de 45 jaar zijn de problemen groot. Het lukt ons dan niet om een balans te vinden tussen ons werk en ons privé-leven. We tobben, omdat we teveel op ons bordje krijgen. Stress, heet dat. Aan de oorzaken kunnen we soms iets doen: je kunt bijvoorbeeld beslissen om een taak af te stoten. Maar vaak hebben we geen invloed op de factoren die ons stress bezorgen.

Dan is het goed om je draagkracht te vergroten. Servan-Schreiber heeft in zijn boek “Uw brein als medicijn” een aantal manieren aangegeven om dat mogelijk te maken. Als je op mijn fan-page op Faceboek aangeeft, dat je de pagina leuk vindt, stuur ik je gratis een uittreksel toe via de mail.

Je kunt natuurlijk ook een training stressreductie bij me volgen. Ik leer je dan in 7uur tijd een aantal technieken aan waarmee je de schadelijke gevolgen van stress kunt voorkomen. Eén van de onderdelen is o.a. een ademhalingstechniek. Een diepe uitademing activeert je parasympatische zenuwstelsel, waardoor je een rustiger variatie in je hartslagritme krijgt. Dat zorgt voor rust. Met speciale apparatuur kun je zien of het trainen ook tot succes leidt.

Mensen die de training hebben gevolgd slapen weer beter, kunnen zich beter concentreren, hebben geen last meer van hartkloppingen of een gejaagd gevoel, worden aangenamer voor hun omgeving en zijn minder vaak ziek.

Aanbevolen berichten