Gelukkig stel Ontspanningstraining

Je zou toch zeggen, dat je alles hebt wat je hartje begeert: een goede opleiding, een baan die ruim betaalt met volop perspectief, misschien een leuke relatie. Je hebt alle mogelijkheden die er zijn en toch zit er die voortdurende onrust.

De druk die we onszelf opleggen

Je hebt wel veel bereikt, maar er blijft de twijfel. “Heb ik wel de goede baan?” “Ik moet wèl goed presteren om mijn contract te laten verlengen”. “Zal ik al iets anders zoeken? Kan dat wel? Word ik dan geen job-hopper?”

Je relatie is heel leuk, maar er kleven ook nadelen aan. “Is dit wat ik altijd wilde? Is dit mijn droomrelatie? Ben ik teveel eisend?”

Kinderen? Je wilt er nog niet aan denken! Maar eens zal je een beslissing moeten nemen.

De sociale media

Om ons heen lijkt de wereld steeds mooier te worden. Via facebook en Instagram laten onze vrienden en bekenden zien hoe goed ze het hebben en hoe gelukkig ze zijn. “Heb ik ook zoveel bereikt?” vraag je je wel eens af. “Heb ik alle mogelijkheden wel benut?”

We kunnen kiezen

Het vervelende is, dat we alles in eigen hand lijken te hebben. De consequentie daarvan is, dat we verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor elke keuze die we maken. En dat zijn er nogal wat!

We vergeten rekening te houden met onszelf

Soms ben je zo bezig met wat je allemaal wilt bereiken, dat je vergeet om te kijken naar je eigen behoeftes. Onze norm bepaalt ons leven. Je wilt gelukkig worden, een gezond leven leiden, succesvol zijn. Fantastische doelen natuurlijk. Maar wil je ook niet eens af en toe gewoon lui zijn? Niets doen? Lummelen? Een weekendje voor jezelf? Niet steeds sporten maar gewoon wandelen op de dijk, aan het strand of in het bos?

Zijn er oplossingen beschikbaar

Eigenlijk heb je het zó druk, dat je geen tijd hebt voor echte ontspanning. Dat gevoel is kenmerkend voor mensen met stress. Je zou wel willen, maar er is geen tijd. En op de achtergrond is er altijd die onrust. Die hersenen die maar blijven malen. Je wordt er soms zó moe van!

Stop! Je moet terug. Terug naar de eenvoud, de rust, je kern.

Wat wil je eigenlijk? Waar word je echt blij van? Wat zegt je gevoel?

Zorg voor rust bij jezelf

Om opnieuw te kunnen ontdekken welke waarden voor jou essentieel zijn, moet je eerst in evenwicht raken. Je rust vinden.

Dat klinkt wellicht zweverig maar het is echt nodig om eventuele veranderingen in je leven goed te laten verlopen. Je moet uit die maalstroom van het “moeten”. Je moet sowieso uit die maalstroom!

Hoe zorg je voor voldoende mentale rust?

Dat bereik je door dingen te doen waar je rustig van wordt. Misschien door te sporten, een boek te lezen of naar muziek te luisteren. Wellicht is dansen, zingen of yoga iets voor jou. Of lanterfanten in je tuin. Maar neem er de tijd voor. Leg het jezelf op dat je er aandacht aan besteedt. Via je agenda desnoods.

Een steuntje in de rug

In mijn praktijk komen mensen zoals jij die meer evenwicht willen brengen in hun leven. Om meer plezier te hebben, of om nog beter te kunnen presteren. Mensen die willen voorkomen, dat het teveel voor hen wordt.

Die daarbij een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Die het soms moeilijk vinden om voor zichzelf te bekennen, dat het zo niet langer gaat. En die er via mijn presentatie achter komen, dat je echt iets aan je waardering voor de omstandigheden kunt veranderen. Door een aantal technieken aan te leren die ervoor zorgen, dat je beter met de (vaak onveranderbare) stressfactoren kunt omgaan. En die door de support vanuit de training het ook kunnen volhouden om zichzelf langdurig meer aandacht te geven.

De regie weer in eigen hand

Na zo’n training kun je weer vooruit met je leven. Heb je de controle weer en kun je dat ook beter volhouden. Een heerlijk gevoel is dat.

Het is dan fijn dat je af en toe terug kunt komen voor een goed gesprek. Om te onderzoeken of er nog zaken opgelost moeten worden. Of om te bezien of je nog steeds voldoende ontspannen bent.

Een presentatie?

Ben je nieuwsgierig geworden of mijn training ook jou kan helpen? Maak dan een afspraak voor een presentatie. Deze duurt een uur, is gratis en verplicht je tot niets. Na afloop van de presentatie ga je lekker naar huis. Daar kun je bepalen of mijn manier van werken en de onderdelen die je aanleert geschikt zijn voor jou. Via de link presentatie kun je je opgeven voor een presentatie.

Reacties welkom

Wanneer je een stukje schrijft, moet je de lezer eigenlijk verleiden om zijn gegevens achter te laten zodat je ze later kunt “lastig vallen” met “reclame”. Ik hou niet van dat soort praktijken. Ik gun je mijn artikel zo ook wel 🙂 . Je reacties stel ik wel heel erg op prijs. Dus schroom niet om ze te geven!

Aanbevolen berichten