oefenen, onderwijs, onrust, stress

Tine, docente Zorg en Welzijn, had snel een vertrouwd gevoel bij de training en kon zich beter ontspannen dan gedacht.

Eindelijk was het dan zo ver

Eindelijk was het dan zo ver. De Stress Reductie Training. Ik had er al een hele tijd op gewacht omdat ik van Ingrid zo’n positieve reacties had gehoord en al een tijdje stond ingeschreven. Ik wilde ook van de stress af en omdat de school toch een redelijk onrustige plek is om te vertoeven kon het voor mij niet snel genoeg beginnen. En in plaats van mopperen werd het tijd om er iets aan te gaan doen.

Ik had al snel een vertrouwd gevoel

De kennismaking met Hans was prettig. Ik had al snel een vertrouwd gevoel bij hem. Dat is natuurlijk erg belangrijk als je bedenkt dat je 7 weken “opgesloten zit in een spreekkamertje op het Sondervick”. Het geplande uur was telkens snel voorbij. Dat was op zich wel jammer omdat het toch een uur was waarin je niks hoefde, niks kon doen en vooral nergens aan hoefde te denken. Alleen maar rustig ademhalen en dat was nu precies de bedoeling. Dus, precies iets voor mij.

Thuis viel het niet altijd mee om in een totale ontspanning te komen

Thuis viel het niet altijd mee om in een totale ontspanning te komen. Het werd me al snel duidelijk dat als het thuis niet lukte, ik veel te hard, zelfs gespannen, probeerde te ontspannen. Dat was de minst goede manier, ik moest het meer loslaten, me zelf de rust gunnen. Gewoon, 2 keer 10 minuten voor mezelf nemen.

Inmiddels lukt het prima

Inmiddels lukt het prima. Het gaat zelfs beter dan ik had kunnen bedenken. De 7 weken zijn voorbij en het oefenen gaat gewoon door. Het is geen opgaaf, het is zelfs fijn om te doen. Lekker even niks.

Heerlijke vrije, rustige en vooral ontspannen uurtjes

Ik hoop dat nog meer mensen in de gelegenheid worden gesteld om de training te gaan doen.
Voor degenen die nog twijfelen hoop ik dat dit berichtje bij kan dragen aan een positieve beslissing.
Hans, bedankt voor deze heerlijke vrije, rustige en vooral ontspannen uurtjes.
En veel succes bij OMO.

Vriendelijke groeten,
Tine Beerens

Gerelateerde ervaringen