bestuur, hoge bloeddruk, onderwijs

Theet is adjunct-sectordirecteur en kwam eigenlijk alleen voor zijn hoge bloeddruk.

Mogelijkheid stress te reduceren

Toen enige tijd geleden de sectorleidingen van het Sondervick College te Veldhoven in contact kwamen met de mogelijkheid stress te reduceren aan de hand van o.a. ademhalingtechnieken was ik nogal sceptisch gestemd.

Wat zou het allemaal opleveren:
* minder stress
* lagere bloeddruk
* lager cholesterol
* lagere “suiker”
* etc.

Nu slikte ik al jaren 2 pillen tegen de te hoge bloeddruk, waarvan ik vond dat het nauwelijks resultaat had. In overleg met de huisarts ben ik daarmee gestopt, maar vond toch dat ik iets moest doen om die bloeddruk omlaag te krijgen.

Training heeft een positieve invloed op mijn functioneren

Na enthousiaste verhalen van collegae over de stressreductietraining van Hans van Os gaf ik me ook op. Hoewel ik me niet zag en zie als iemand die veel last heeft van de negatieve invloed van stress, kan ik niet ontkennen dat de training op mijn functioneren een positieve invloed heeft. Ik voel me rustiger, slaap eerder in en slaap dieper. Ik reageer een stuk relaxter in problematische situaties en op collega’s. Ook kom ik meer uitgerust mijn bed uit.

Optimaal resultaat

Ook als de training op zich voorbij is ben ik van plan de onderdelen ervan te blijven volhouden om zodoende een optimaal rendement te genereren.

Daarnaast wil ik bij voortduring mensen op deze trainingsmogelijkheid wijzen.

“Kleine moeite; groot resultaat.”

Theet Meurs

Gerelateerde ervaringen