bestuur, EFT, oefenen, onderwijs, Uw Brein als Medicijn

Ludo is rector in Bergen op Zoom. Hij heeft de training stressreductie gevolgd.

Uw brein als medicijn

Ik las op een internetsite iets over aanbod van stressreductietrainingen en besloot contact op te nemen met een aantal collega’s die deze training hadden gevolgd. Uit de gesprekken bleek dat zij bijzonder positief waren dus ik besloot, toch wel met een behoorlijke terughoudendheid t.a.v. deze training, in overleg met de personeelsfunctionaris van de school dhr. Van Os uit te nodigen.

Tijdens dit gesprek ontving ik een uittreksel van het boek “Uw brein als medicijn” van dr. Servan-Schreiber.
Ik heb prompt het boek gekocht en meteen uitgelezen. Mijn interesse was aangewakkerd en ik besloot om zelf een training te volgen.

Gedrag veranderen

Nog steeds aarzelend over effecten en acties naar aanleiding van deze training ging het roer geleidelijk om. Ondermeer de wijze waarop Hans deze training geeft (confronterend, veeleisend, empatisch, flexibel), heeft mij gemotiveerd om te trainen. Dit traject betekende voor mij tijd vrij maken in de dagelijkse praktijk, een agenda die vaak ‘stijf’ staat van de afspraken, nadenken over je werk en je leven, gedrag veranderen en dat bleek niet altijd eenvoudig.

Ik kijk terug op een training die je leven een stukje verandert: praktische technieken zoals EFT,  momenten van rust in de dagelijkse praktijk tijdens het gebruik van de EmWave en bovenal de zeer gewaardeerde momenten met de trainer Hans met een vakkundige aanpak en begeleiding.

Ik heb geleerd mijn leven méér te leven

Mensen leven hun dagelijkse bestaan waarin werk een belangrijke rol speelt maar mensen blijven mensen: kwetsbaar en met emotie. In deze training heb ik geleerd mijn leven méer te leven.

Ludo
rector Bergen op Zoom

Gerelateerde ervaringen