Emotie Regulering, oefenen, onderwijs, spierspanning

Lucien, kerngroepleider op het Hub van Doornecollege is onder de indruk van Emotie Regulering.

Waarom deelnemen aan deze training? Eigenlijk voor mijn collega’s

Ik heb mezelf opgegeven voor deze training omdat ik van mijn collega’s hoorde hoeveel baat zij bij de training hadden gehad. Stuk voor stuk enthousiaste en lovende woorden over de training, die mijn nieuwsgierigheid hadden gewekt. Niet dat ik het nodig had, want ik ervoer geen stress. Nee, ik wilde kijken en ervaren wat de training nu precies inhield en of ik dit ook collega’s zou kunnen aanbevelen.

Ik had toch stress

Toen ik met de training startte was mijn verbazing dan ook groot dat er toch echt wel spanning in mijn lijf zat en het in het begin niet meeviel om in balans te komen. Door goed te oefenen komen uiteindelijk je lijf en geest in balans. Dit geeft enorm veel rust en ontspanning. De gejaagdheid en het snel praten namen steeds verder af en zelfs collega’s viel het op dat ik meer rust uitstraalde. Het heeft me ook alerter en scherper gemaakt. Het lukt me ook om dingen beter te relativeren. Kortom allemaal zaken waar ik heel blij mee ben.

Emotie Regulering is een indrukwekkende techniek

De training emotie regulering was voor mij een fantastische ervaring en het heeft me enorm geholpen. Een onverwerkt trauma van een flink aantal jaren geleden, heb ik een goed plekje weten te geven met behulp van deze trainingsmethode. Dat voelt heel goed! Ook ben ik hiermee van mijn angst voor de lift afgeholpen.

Wanneer de spanning uit je lijf verdwijn, heeft dat onverwachte effecten

Je brein als medicijn. Letterlijk heb ik middels oefeningen de pijn in mijn nek weten te verplaatsen naar mijn schouders. (overigens ook een teken van spanning zonder dat ik me ervan bewust was) Bij mijn schouders heb ik de pijn op de grond laten vallen. Een fantastische ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

Je moet blijven oefenen, maar het geeft veel energie

Ik merk wel dat je het dagelijks 2 x oefenen moet blijven continueren om de bereikte resultaten vast te kunnen houden. Hiervoor moet het worden ingebouwd in het dagelijkse ritme. Tijdens de oefening merk je volledige ontspanning en komt je lijf en geest in een diepe rusttoestand terecht. Dit geeft uiteindelijk heel veel energie.

Aan te bevelen

Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen. Het is een weldaad voor lichaam en geest!

Lucien van den Heuvel

Gerelateerde ervaringen