miskraam, oefenen, particulieren, zelfvertrouwen, zwangerschap

Na een miskraam aangemeld voor de training stressreductie

Via mijn werk ben ik in contact gekomen met het stressreductie programma van Hans van Os. Ik heb mij daar toen der tijd voor aangemeld, omdat ik enkele maanden eerder een miskraam had gehad. Ik was het vertrouwen in mijn lichaam kwijtgeraakt en emotioneel, wat stress opleverde en voor mijn gevoel een nieuwe zwangerschap in de weg stond. Ik heb de kans met beide handen aangegrepen toen mij deze werd aangeboden.

Door de ontspanning kon ik mijn miskraam verwerken

De stress therapie sprak mij erg aan. Na elke sessie (zowel thuis als op het werk) was ik heel ontspannen wat de hele dag op mij doorwerkte. Hierdoor kon ik ook de miskraam gaan verwerken en accepteren en de wens om weer zwanger te raken even laten rusten.

Tijdens de training stressreductie snel in verwachting geraakt

Toen ik dat kon, ben ik heel snel weer opnieuw in verwachting geraakt. De eerste weken van de zwangerschap heb ik de training bij Hans gevolgd, na de eerste spannende weken heb ik het thuis verder voortgezet.

De ademhalingstechniek ook tijdens de bevalling toegepast

Tijdens mijn gehele zwangerschap heb ik de ontspannings- en ademhalingstechnieken toegepast, zelfs tijdens mijn bevalling. Als je je goed kan ontspannen, verloopt het ontsluitingsproces het beste. In totaal heeft mijn bevalling nog geen 2 uur geduurd en hebben we een prachtige zoon gekregen.

Ook na een jaar zijn de effecten nog merkbaar

Ondertussen zijn we een jaar verder, en nog steeds pas ik de geleerde technieken dagelijks toe. Het heeft mij ontzettend goed geholpen. Het geeft mij rust en ik kan situaties beter overzien.

Leonie de Koning

Gerelateerde ervaringen