onderwijs

Leo is classicus, waardeert de directe feedback bij de trainingen en de simpelheid ervan.

Artikel OMOlogie

In OMOlogie 1 van schooljaar ’09-’10 (pag. 14/15 red.) heeft Hans van Os een artikel geschreven over een training stressreductie. Omdat ik eind juni een paar dagen in bed heb gelegen met, zacht gezegd, onwillige beenspieren, heb ik dankbaar gebruik gemaakt van dit aanbod.

Prettig opgezette training

Voor mij was het een prettig opgezette training: zeven keer een uur één-op-één concrete oefeningen (gewoon in je stoel) doen waarbij je op hetzelfde moment feed-back krijgt middels een electronische oor- of duimsensor. Door elke dag tweemaal tien minuten te oefenen (lees: ontspannen) zie je je rust en ontspanning toenemen.

Ik voel me er goed bij

Ik blijf nu dagelijks deze momenten van bewuste ontspanning toepassen. Het kost me geen moeite en ik voel me er goed bij en hoop dat ook de onbewuste ontspanning zo groeit. De twee grote pluspunten vind ik het onmiddellijke commentaar met piepjes en gekleurde ledjes en de simpele toepassing: gewoon achter de tafel, geen last van het weer, niks douchen achteraf. Kortom: ik heb er zeker geen spijt van.

Voor wie zijn exemplaar onverhoopt niet bewaard mocht hebben: het OMOlogie-nummer is op www.omo.nl in te zien. Of bel Hans (06 455 466 45) voor verdere informatie.

Leo Nellissen

Gerelateerde ervaringen