angst, migraine, scholier, zenuwen

Zij had vaak last van migraine. Haar moeder adviseerde haar een training te volgen.

Training stressreductie om van de migraine af te komen

Mijn moeder had van iemand gehoord dat al meerdere mensen met migraine mee hadden gedaan aan een stressreductie training en dat zij na de training geen last meer hadden van migraine. Ik heb al een paar jaar last van migraine. De laatste jaren had ik geen last meer gehad van migraine, maar niet heel lang geleden kreeg ik weer een zware aanval. Ik had al meerdere dingen gedaan om van mijn migraine af te komen, maar het bleek allemaal toch niet heel goed te werken omdat ik weer een aanval had gehad. Dus toen mijn moeder vertelde over de stressreductie wilde ik dat wel proberen, ook al dacht ik niet echt dat ik stress zou hebben.

Het oefenen tijdens de vakantie was lastig

Eenmaal bezig met de trainingen moest ik 2 keer per dag gaan trainen. Dit deed ik net als ik wakker was en net voor ik ging slapen, zodat ik het niet zou vergeten. Ik merkte wel dat het moeilijk was om te blijven oefenen wanneer ik op vakantie was, omdat dat toch vol geplande dagen zijn.

Heel relaxed tijdens de trainingen

Verder vond ik de trainingen heel fijn om te doen en ik was altijd heel relaxt als ik weg ging. Vooral de meditatie vond ik heel fijn, omdat mijn hoofd vaak vol zit met allerlei gedachten. Door de meditatie kon ik mijn hoofd eindelijk even helemaal leeg maken.

Minder zenuwachtig voor een presentatie en minder bang in het donker

Door de training ben ik ook meer dingen op gaan schrijven die ik moet doen of waar ik aan moet denken zodat mijn hoofd niet meer zo vol zit. De stressreductie heeft me dus op meerdere vlakken geholpen. Ik ben nu namelijk minder zenuwachtig als ik een presentatie doe, omdat ik weet hoe ik me erop voor moet bereiden.
En als laatst was ik altijd heel erg bang voor het donker. Dat ben ik nu al minder. Ik ben nog steeds wel bang, maar ik weet nu wat ik moet doen om minder snel bang te zijn.

Geen migraine aanval meer

De stressreductie training heeft me dus met veel dingen geholpen en het belangrijkste: ik heb nog geen migraine aanval gehad sinds ik de stressreductie doe!

Naam bekend bij de redactie

Gerelateerde ervaringen