onderwijs, slapeloosheid, stress

Karin geeft engels op het Sondervick College, slaapt beter en voelt zich energieker.

Stress- reductie training… heb jij dat wel nodig?

Dat was de vraag die veel collega’s me stelden. Ik ben over het algemeen een zeer opgewekt mens die zaken altijd vanuit het positieve bekijkt. Maar ja … natuurlijk heb ik ook last van stress. Als je het niet laat zien wil dat nog niet zeggen dat je het niet ervaart.

Wat minder goed lukte is het stopzetten van mijn denken

Ik begon dus vol goede moed aan de trainingen. Al snel bleek ik me prima te kunnen ontspannen, wat minder goed lukte is het stopzetten van mijn denken. Zelfs tijdens de trainingen bleef ik denken aan boodschappenlijstjes, toetsen die ik nog moest nakijken, dat ik mijn telefoon nog moest opladen enz. Waar ik voorheen dacht een gevoelsmens te zijn blijk ik nu dus een denker te zijn, die steeds over alles nadenkt. En die het ook moeilijk vindt om niet te denken.

De trainingen hebben mij geleerd tijd te nemen voor mezelf

De trainingen hebben mij geleerd tijd te nemen voor mezelf. Twee keer tien minuutjes per dag in een hectisch bestaan van een samengesteld gezin met vier kinderen. Het lijkt weinig maar het betekent veel. Ook heb ik EFT geleerd, een techniek, die eigenlijk heel simpel aan te leren is, en die kan helpen bij het omgaan met heftige emoties.

Ik slaap beter, voel me energieker

Al met al was de stress- reductietraining een training die me leerde om mezelf te ontspannen. Ik slaap beter, voel me energieker. Kortom … echt een aanrader.

Dus ja: Stress- reductie training … dat had ik nodig!

Karin Michies

Gerelateerde ervaringen