balans, bestuur, onderwijs, slapeloosheid

Joseph is positief over de training, maar je moet wèl in de aanpak geloven en voldoende discipline hebben

Onregelmatige nachtrust rationeel verklaard

Als schoolleider van een dynamische vmbo-school, had ik het idee dat ik mezelf redelijk onder controle had en op een verstandige manier met de druk van mijn baan omging. Ik had voor alle ‘randverschijnselen’ zoals een onregelmatige nachtrust een rationele verklaring paraat.

Even niets doen en beter slapen

Ik ben de cursus gaan volgen om zelf aan den lijve te ervaren wat deze met iemand kan doen, voor ik de training voor mijn personeel in wilde zetten. Ik heb de training positief ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat hij voor een aantal mensen een goede ondersteuning biedt om zichzelf weer in balans te krijgen. Voor mij persoonlijk was het directe gevolg, dat ik tijd inplande om geautoriseerd ‘niets’ te doen. Een weldadig gevoel. Een tweede effect was dat ik na verloop van tijd beter ben gaan slapen.

Niet voor alle stressproblemen

Is deze training de panacee voor al uw stressproblemen? Nee, ik zou bijna zeggen, natuurlijk niet. Ik heb in mijn eigen omgeving ook gezien, dat de aanpak niet werkt. Geloof in de aanpak, vertrouwen in jezelf, je persoonlijkheid, je eigen overtuigingen of belemmeringen en zelfdiscipline zijn factoren die mede bepalen of deze aanpak succesvol kan zijn.

Joseph Dekkers
directeur Da Vinci College

Gerelateerde ervaringen