onderwijs, stress

De simpele toepasbaarheid van de aangeleerde technieken heeft Henny geholpen om minder stress te ervaren.

Nee

Slaap ik beter na de stressreductietraining van Hans van Os?
Nee, want ik sliep al uitstekend.
Ben ik overtuigd geraakt van het nut van sport als middel voor stressvermindering?
Nee, want de stressreductietraining die dat met me doet, moet nog ontwikkeld worden.
Had ik niet evengoed in zee kunnen gaan met een van de honderden trainingen die Google presenteert als je de zoekterm stressreductie intypt?
Nee.

Al na een paar weken was ik in staat mijn stress niveau te verlagen

Vaak is het effect van een training na een paar weken verdwenen, doordat wat je er geleerd hebt in de praktijk van alledag niet eenvoudig toe te passen is. Maar de ontspanningstechnieken die ik geleerd heb bij Hans van Os zijn dat wel. Al na een paar weken training was ik in staat op elk moment van de dag – bijvoorbeeld vlak voor een stressvolle situatie – mijn stressniveau te verlagen. Bovendien zorgt het bijgeleverde hulpmiddel – de EmWave – ervoor dat ik kan controleren of – en in welke mate – de aangeleerde technieken effect hebben.

Simpele toepasbaarheid, plezierige sfeer

Vooral de simpele toepasbaarheid van de aangeleerde technieken heeft me geholpen minder stress te ervaren. En die praktische aanpak is ook terug te vinden in de training zelf. Er is weliswaar aandacht voor de theoretische onderbouwing van de cursus, maar de meeste tijd wordt besteed aan het opdoen van ervaring met ontspanningstechnieken.

En dat de training in een plezierige sfeer verloopt, is een extra reden om hem aan te bevelen.

Henny Blijlevens,
Jeroen Bosch College

Gerelateerde ervaringen