EFT, hartproblemen, oefenen, onderwijs

Gitte is onderwijsassistente in Veldhoven, heeft zelf baat gehad bij de training en gunt het de leerlingen ook zo.

Mijn ervaringen met de EmWave en meer …

Tijdens de meivakantie jongstleden werd ik, out of the blue, geconfronteerd met atrium fibrillatie, mijn hart was uit zijn ritme, oorzaak …. stress!!!
Op de eerste hart-hulp is dit met medicatie gelukkig verholpen … de psychische naweeën waren heftig.

Een week later kwam ik in gesprek met een lieve collega die me attendeerde op de stress-reductie-training bij Hans van Os.
Van Hans had ik ooit gehoord van het andere nooit …

Diezelfde dag heb ik middels mail contact gezocht met Hans en wat ik als zeer positief heb ervaren was het feit dat ik absoluut serieus werd genomen. Om te beginnen door mezelf, ik maakte me zorgen over het feit dat mijn lijf me in de steek had gelaten, mijn hart notabene!!

Ik kon ZELF iets doen

De gesprekken met Hans en de uitleg over de EmWave, gaven mij het gevoel dat ik ZELF iets kon doen. Ik hoefde niet lijdzaam af te wachten, ik kon mijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Ik ging een methode leren, een eenvoudige manier om rust in mijn hart te brengen, naast alle andere positieve dingen die het me zou geven, vond ik dat nu de belangrijkste.

Ik vond het lastig om mijn gedachten stop te zetten

Gezien mijn vele meditatie ervaring, lukte het diep coherent worden vrij gemakkelijk, ik kwam in die tien minuten totaal tot rust. Wat ik lastig vond (en nog vaker vind) is om mijn gedachten stop te zetten, de aandacht volledig op mijn hart-gebied te richten en er een positieve gedachte bij te behouden. Te vaak komen er nog boodschappenlijstjes en aanverwante artikelen voorbij…..

Gelukkig doet dat niets af aan mijn coherent zijn en ik accepteer nu dat het niet altijd lukt om die drie dingen optimaal te hebben, zo werkt het ook!!

Bij de cardioloog bleek mijn bloeddruk keurig te zijn

Tijdens mijn controle bij de cardioloog bleek mijn bloeddruk keurig te zijn, voor mij heel bijzonder aangezien mijn hartslag stijgt wanneer ik een ziekenhuis binnenstap. Ik dicht dit toe aan de EmWave en de mogelijkheid die ik nu heb om naar ‘binnen’ te gaan in mezelf, me te focussen op mijn hart, waardoor ik tot rust kom.

EFT

Naast de EmWave heb ik ook EFT gedaan met Hans. Met EFT had ik enige ervaring, alleen ervaarde ik niet de werkzaamheid er van, jammer genoeg. We zijn er toch een aantal keren mee aan de slag gegaan, helaas zonder het gewenste (lift) resultaat. De lift is een oude angst van me, waar ik nog niet vanaf ben……maar goed werk heeft tijd nodig. Ik vind bij EFT de intentie die je uit moet spreken, het meest lastig, ik maak het snel te groot, te veel omvattend. Doordat we toch doorgingen merkte ik dat een bepaald item verder werd afgepeld, om uiteindelijk bij de bron van mijn angst uit te komen … heel verhelderend.

Ik ben dankbaar dat ik met deze methodes heb mogen kennismaken

Ik ben dankbaar dat ik met deze methodes heb mogen kennismaken, dat ik hen gebruik in mijn dagelijkse leven. Ik slaap er beter door, weet nu hoe ik mezelf rustig kan krijgen, ben minder angstig t.a.v. het (dis)functioneren van mijn hart, kan mijn eigen verantwoordelijkheid makkelijker oppakken.

Heb af en toe nog wel de verbazing dat zo iets simpels me zo kan helpen, soms riekt het zelfs naar twijfel …

Ik pak twee maal daags MIJN moment: zalig en welverdiend

Dat neemt niet weg dat ik twee maal daags MIJN moment pak, dat alleen al ervaar ik als zalig en welverdiend. Ik ben het waard om op zo’n manier met mezelf bezig te zijn, mijn rust te pakken en te voelen dat het me goed doet.

Deze methode ook voor leerlingen

Hans, naast mezelf, wil ik je nogmaals bedanken voor de manier waarop je mij serieus genomen hebt, je uitleg en ondersteuning omtrent de EmWave, de manier waarop je mijn lift-angst benaderde. Ik heb bij jou mogen zijn die ik ben, iets wat zeer welkom was en is in mijn huidige leerproces.
Mocht het ooit zover komen dat deze methode ook bij leerlingen zal worden toegepast, wat ik absoluut toejuich, denk dan nog één keertje aan me … daar ligt mijn, inmiddels tot rust gekomen, hart …

Groetjes,
Gitte Bazelmans

Gerelateerde ervaringen