ademhaling, EFT, onderwijs, piekeren, privéleven, spierspanning, vermoeidheid

Ik vond dat ik niet bij de doelgroep hoorde

Reeds meerdere collega’s waren mij voorgegaan bij de stress reductie training. Ik wist dus van het bestaan af, maar vond steeds dat ik niet bij de doelgroep hoorde. Ik ben immers zelf therapeut en vertel leerlingen vaak het belang van een goede houding en ademhaling! Tot dit schooljaar. Na een heftige periode in mijn persoonlijke leven kwam ik in een stabielere fase terecht. Alleen voelde dat niet zo. Ik bleef maar piekeren, was moe, was ongezelliger voor mijn dierbare en had wat klachten in schouder en arm. Dus toen er weer een training werd aangeboden heb ik me ingeschreven.
Een intake gesprek volgde, de werkwijze en klachten werden duidelijk en in een sessie van 7 keer een uur zouden mijn klachten een stuk gereduceerd zijn en zou er weer rust komen in mijn leven.

Een spiegel voorgehouden

Het leek me een soort van utopieverhaal.
Maar vol overtuiging en motivatie ben ik begonnen, heb mijn ademhaling weten te controleren met behulp van de “EmWave”. Al snel bleek dat ik tot een zeer ontspannen vol coherente ademhaling kon komen, alleen dat piekeren bleef…
Gelukkig heeft Hans mij meerdere malen een spiegel voorgehouden zoals het moment waarop ik aangaf dat de hele training weinig effect op me had. Hans noemde mijn klachten op die ik tijdens de intake had genoemd; Hoe was het met de vermoeidheid…. Inderdaad stukken minder moe.
Ondernam ik meer “leuks” met mijn gezin en was ik aardiger…. Ja inderdaad ook hierop moest positief antwoorden.
Oké mijn schouder dan. Had ik daar nog veel last van?……..Nee ook mijn schouder gaf weinig klachten meer.

Er is een ballast van me afgevallen

Door deze evaluatie momenten ben ik gaan inzien dat de training absoluut een positief effect begon te krijgen op mijn welbevinden.
Toen de EFT sessie kwam was dat heel heftig. Mijn ademhaling/coherentie leek weer terug naar het beginniveau. Maar het EFT effect kwam later. Want gedurende de week die volgde ben ik de kernzin van mijn EFT blijven herhalen. Met als gevolg dat ik een mooie, nee geweldig mooie coherente ademhaling heb gekregen en kan “oproepen” maar vooral ook dat er een ballast van me af is gevallen en dat ik een stuk meer zelfvertrouwen heb terug gevonden.

Het leven was al mooi maar is nog een stukje mooier geworden

Ik weet het, het klinkt heel vaag maar juist door de wetenschappelijke onderbouwing van Hans is het gewoon een bewijs dat het werkt.
Ik heb het zelf ervaren en kan het iedereen aanraden!
Mijn dank is groot! Het leven was al mooi maar is nog een stukje mooier geworden.

Eveline Ledeboer, Eindhoven

Gerelateerde ervaringen