gezondheidsproblemen, oefenen, onderwijs, relatieproblemen

Ell is remedial teacher, voelt zich nu vaker goed uitgerust en is een echte ambassadeur voor deze training.

Mijn ervaring met de Stress Reductie Training:

In oktober 2009 maakte ik voor het eerst kennis met de Stress Reductie Training, zoals die gegeven wordt door Hans van Os.

Op dat moment lag mijn leven behoorlijk overhoop. Zowel mijn gezondheid als mijn relatie zorgden voor de nodige turbulentie, zeg maar gerust: een tsunami.

Mijn zelfvertrouwen en veiligheid waren totaal weg. Ik was lijfelijk aanwezig op mijn werk, maar absoluut niet productief of betrokken. Ik kwam naar mijn werk, omdat me dat structuur bood.

Hij kon duidelijk aangeven wat de training voor me zou kunnen betekenen

Hans hoorde mijn verhaal aan en, hoewel hij later ook nog vaak zei geen “praatprogramma” te willen aanbieden, gaf hij me meteen een veilig gevoel. Hij kon duidelijk aangeven wat de training voor me zou kunnen betekenen. Hij deed dit op zo’n stellige en overtuigende manier, dat ik er direct vertrouwen in had.
Ik had hoop nodig en die gaf hij mij.

Ik ben heel trouw gaan oefenen thuis

Ik ben heel trouw gaan oefenen thuis. Het was even zoeken naar een goed moment en goede plaats, maar het lukte goed. Ik “zat heel snel en lang in het groen”. Ontspannen ging en gaat gelukkig heel snel en prettig, ondanks alle ellende.

Ik heb als trainingmomenten gekozen: vlak voor het slapen gaan en vlak voor het opstaan.

Dit bevalt me goed. Ik val ontspannen in slaap en lijk met minder slaap toe te kunnen. Ik voel me vaak goed uitgerust, ook al had/heb ik veel aan mijn hoofd of al was de nacht maar kort.

Het ontspannen lukt meestal wel goed

Het ontspannen lukt meestal wel goed, hoewel ik moeite heb om aan niets te denken. Mijn gedachten dwalen heel gauw af. Meestal zit ik rond 80% in het groen.

Nu mijn leven weer wat minder heftig wordt, heb ik soms wat meer moeite met oefenen. Toch weet ik dat het trainen nodig is. Ik meen het meteen te merken aan mijn uithoudingsvermogen … Als ik onregelmatig oefen, dan voel ik me minder in balans.

Ik kan alleen maar positief zijn over de training

Ik ben heel blij met de training! Ik ben er zeker van dat het een grote bijdrage heeft gehad in het positiever benaderen van mijn problemen.
Ik verwacht ook in de toekomst regelmatig te willen blijven oefenen.
Ik kan alleen maar positief zijn over de training. Ik zal dan ook steeds een goede, enthousiaste ambassadeur zijn.

Dank en groet,
Ell Smolders

Gerelateerde ervaringen