grenzen, onderwijs, slapeloosheid, stress

Chantal geeft scheikunde op het Peellandcollege en heeft zichzelf technieken aangeleerd waarmee ze de stress onder controle kan houden.

Je leest het

Door deze  training heb ik mezelf met de coaching van Hans technieken aangeleerd waarmee ik stress onder controle kan houden. Ik ben docent op het Peellandcollege, vind mijn werk geweldig , ben snel enthousiast te maken en heb voor de cursus de volgende reis meegemaakt: van karren trekkend, nergens bang voor,  naar druk werkend, bol staan van de stress, slapeloos naar zwoegend naar ploeterend door de modder en uiteindelijk ten ondergaan. Mijn grens voorbij.

Veel baat gehad van de stress-reductie-training

Bij mijn (succesvolle) re-integratie heb ik veel baat gehad van de stress-reductie-training. Onderwijs is hollen of stilstaan hoor ik collega’s vaak zeggen.

Nee.

In plaats van hollen, kun je rennend op een drafje  een horde nemen en dan uitlopen. Stilstaan is geen uitpuf, “poehpoeh” moment meer maar een innerlijk tevreden herstelmoment geworden.

Nu voel ik het als ik in de stress schiet

Nu voel ik het als ik in de stress schiet. Ik handel ernaar, doe een stapje terug en maak zo bewust even tijd om de (ademhalings)technieken toe te passen die ervoor zorgen dat ik me kan ontspannen, om daarna uitgerust en helder van geest weer verder te gaan.

Een aanrader

De stress-reductietraining gegeven door Hans van Os. Een aanrader.

Chantal

Gerelateerde ervaringen