angst, bedrijven, claustrofobie, EFT, ondernemer, piekeren, professionals

Bart is een Brabantse ondernemer uit de agrarische sector die steeds meer last kreeg van claustrofobie. Nu niet meer.

Claustrofobie

Ik had altijd wel een beetje vrees voor kleine ruimtes waar ik niet zelf uit kon, niet de controle had.
Dit werd langzamerhand steeds erger. Eerst durfde ik niet meer in een lift, daarna kreeg ik moeite met de bus en op een gegeven moment was ik in Amsterdam en moest ik met de trein naar huis. Maar nog voordat de trein vertrok, raakte ik al in paniek, ben uit de trein gestapt en moest toen met de taxi naar huis.

Waar vind je de oplossing

Toen dacht ik bij mezelf: ”Ik moet er toch iets aan gaan doen want mijn angst wordt steeds erger.  En het beïnvloed mijn dagelijks leven.”
Ik ben toen op het internet gaan zoeken en kwam zo op de Ontspanningstraining van Hans van Os terecht.

Het nieuwe ademhalen en trainen met de emWave

Ik had al wel een beetje ervaring met ademhalingsoefeningen en had daar wel een positief gevoel over. Bij Hans leerde ik het net even anders. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met de training: twee keer per dag zeven weken op een rij getraind met de emWave. Ik had het best vlug onder de knie om de juiste hartcoherentie te halen. De ene keer ging het beter dan de andere keer. Dat lag er ook veel aan in welke toestand ik aan de oefening begon.

Mooi effect van EFT

EFT vond ik ook verrassend. Ik had na een EFT oefening echt het gevoel dat er een last van mijn schouder viel.

Toen weer met de trein, met de lift en met de gondels op wintersport

Ik heb tijdens de training weer langzaam geprobeerd met de trein te gaan. Eerst met de stoptrein. Dan nam ik de emWave ook mee en ging dan in de trein op dat ritme ademhalen. Dat ging de eerste keer al goed. Daarna met de intercity. Dat ging ook verrassend goed. De derde keer dat ik met de intercity oefende ben ik in slaap gevallen! Met de lift ging het toen ook weer goed.
In de zevende week van de training ben ik op wintersport gegaan en kon ik in alle liften en gondels.

Bij claustrofobie en paniekaanvallen

Ik heb veel baat bij de ontspanningstraining van Hans van Os gehad en kan het iedereen met paniekaanvallen en angst voor kleine ruimtes aanbevelen.

Bedankt,
Bart

Gerelateerde ervaringen