ademhaling, bedrijven, EFT, professionals, stress, werkdruk

Anneke is applicatiebeheerder en is razend enthousiast over EFT.

Stress was voor mij altijd gerelateerd aan werk

De eerste keer dat ik bij Hans kwam, gewoon voor algemene informatie, dacht ik dat ik niet of nauwelijks last had van stress. Ja, oké, mijn werk is meestal druk en hectisch, maar ik vond dat ik daar op zich erg goed mee om kon gaan. Echter een “meting” met de EmWave maakte mij duidelijk dat ik toch behoorlijk veel last van stress had! Verder was stress voor mij altijd gerelateerd aan werk, maar ik ben er nu achter dat dat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn. Daarom heb ik mezelf toen toch opgegeven voor de stress-reductie training.

Mijn hoofd loopt altijd over, ik ben in gedachte altijd wel ergens mee bezig

In het begin bleek het voor mij best moeilijk te zijn om “coherent” te worden. Mijn hoofd loopt altijd over, ik ben in gedachte altijd wel ergens mee bezig. Druk, druk, druk. Probeer je dan maar eens te ontspannen, je hoofd leeg te maken en op de juiste manier adem te halen… Ik merkte ook dat ik eigenlijk altijd heel oppervlakkig adem haal, en dat blijkt ook een gevolg of symptoom te zijn van stress. Maar gaandeweg merkte ik dat het me toch steeds beter lukte om dingen los te laten, mijn ademhaling te regelen en coherent te worden. En als ik nu merk dat ik mezelf weer eens voorbij aan het lopen ben en 101 dingen tegelijk probeer te doen, zoek ik een rustig plekje om 10 minuutjes de hart-ademhaling toe te passen. Daarna kan ik mijn werk weer in een veel rustiger tempo oppakken, zonder al die stress.

EFT vind ik echt super

Bij de training zit ook een stukje EFT. Ik weet de afkorting zo niet meer, maar dat vind ik echt super! Als ik ergens echt mee zit, bijvoorbeeld een emotie die pijn doet, of frustratiegevoelens oproept, dan blijf ik daar altijd behoorlijk lang mee rondlopen, ondanks het feit dat ik vaak echt wel weet dat dat nergens voor nodig is of dat dat toch niet helpt. Zulke dingen kan ik maar erg moeilijk van mij afzetten. Maar met die techniek ben ik dat dus echt meteen kwijt! Het is echt ongelooflijk wat dat voor wonderen verricht, want ik vind dat echt heel wonderlijk! Hans had me verteld dat de heftigheid van de emoties met die techniek behoorlijk kan verminderen, bijvoorbeeld van een 7 naar een 3 of zo. Maar ik kon de hele pijn helemaal nergens meer vinden! De bijbehorende gebeurtenis is er natuurlijk nog wel, maar ik kan de emotie met die techniek gewoon in één keer loslaten! Geweldig!!!

Hans, ik weet zeker dat ik hier nog heel veel plezier van ga hebben, bedankt!

Anneke Dupont

Gerelateerde ervaringen