Je zou het op het eerste gezicht misschien niet denken, maar in deze tijd van het jaar loopt de stress vaak onverwacht hoog op. Je neemt het je nog wel voor:  op tijd ontspannen. Maar je wordt overvallen door de realiteit. Met alle gevolgen van dien wanneer je niet ingrijpt.

Kerst te kort en te druk

Op tijd ontspannen? Het leek nog wel zo leuk te worden: met de feestdagen met elkaar gezellige dingen ondernemen en lekker relaxen. Maar de realiteit is voor veel mensen anders. Er zijn vaak veel verplichtingen. Denk maar aan de etentjes met de (schoon-)familie, de verplichte uitjes met partner en kinderen en een chronisch gebrek aan tijd voor jezelf.

Te weinig hersteltijd

En zo ga je vermoeid in plaats van ontspannen het nieuwe jaar in. En weer volop aan het werk. Dan worden de problemen pas goed merkbaar. De eerste week denk je dat de vermoeidheid nog wordt veroorzaakt omdat je weer aan het ritme moet wennen. Maar de vermoeidheid blijft en de onrust neemt toe.

Ingrijpen noodzakelijk: op tijd ontspannen

Dan is het tijd om serieus aandacht aan je eigen ontspanning te besteden. Door te gaan sporten of tijd vrij te maken voor je hobby. Juist in de drukte moet je dan tijd vrij maken voor jezelf. Want ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat je beter kunt presteren wanneer je goed kunt ontspannen.

Hulp nodig? ook Intermediair beveelt Ontspanningstraining aan

Het probleem is vaak, dat je er door de stress niet aan toe komt om tijd voor jezelf te maken. Je hebt het al zo druk. Je voelt je te lamlendig om te sporten. Je wilt veel zoet en vet eten en hebt behoefte aan een glas wijn.

Dan is het tijd om hulp te zoeken. Vaak heb je iemand nodig die je het goede zetje kan geven. Je partner misschien of een goede vriend of vriendin. Op je werk geeft je leidinggevende misschien een signaal af. Weekblad Intermediair gaf in februari 2015 al aan, dat je door op tijd te ontspannen beter kan presteren. Het blad gaf de trainingen van Hans van Os als voorbeeld om door ontspanning betere prestaties te kunnen leveren. Wellicht iets voor jou?

De werkgever betaalt

Veel werkgevers betalen de trainingen van Ontspanningstraining Hans van Os, omdat ook zij de voordelen direct merken, zoals betere workability, vriendelijker naar de klanten, beter concentratievermogen, minder ziekte en toegenomen oplossend vermogen. Maar soms wil je het toch liever zelf betalen . En dat kan ook natuurlijk.

Direct opgeven? Ga naar de aanmeldingspagina .

 

Laatste berichten