Hij had een goede baan. Werkte veel en hard. Had het uitstekend naar zijn zin. En toen opeens….onderweg naar huis….werd het zwart voor zijn ogen.

Gelukkig kon hij snel een parkeerplaats op rijden. Na een paar minuten ging het beter. Thuisgekomen zat hij rillend op de bank en barstte in huilen uit. Zomaar…

De dokter adviseerde hem een tijdje thuis te blijven en ook zijn arbo-arts schreef hem rust voor. Maar na een paar weken ging het toch kriebelen: hij wilde niet thuis zitten, hij wilde aan het werk.

Op advies van zijn huisarts zocht hij hulp. Hij wilde niet naar een psycholoog, maar naar iemand die hem kon helpen om verder tot rust te komen, zodat hij daarna zijn eigen keuzes kon maken.

Via het internet kwam hij bij Hans van Os terecht. Hij las bij de ervaringen van de deelnemers hoe anderen profijt van de trainingen van van Os hadden gehad. Bij de klanten zag hij, dat er al veel bedrijven hun mensen naar die training laten gaan. Zo’n Performance Improvement Training leek hem wel iets.

Na een eerste telefonisch contact nodigde Hans van Os hem uit voor een presentatie van de training. Die presentatie is gratis en verplicht je tot niets. Wel handig omdat je dan achteraf echt kunt beoordelen of deze training en de aanpak van van Os geschikt voor je zijn.

Na de presentatie werd hij enthousiast. Hij geloofde in de aanpak waarin je zelf de regie blijft voeren over je eigen herstel, maar dan wel onder begeleiding.

Nu moest zijn nog met werkgever overleggen of die de training wilde betalen. Zijn baas was in eerste instantie wat terughoudend om dat de kosten van zo’n training behoorlijk zijn. Daarom had hij hem gevraagd om eerst maar eens te gaan kijken naar de presentatie. Daarna konden ze altijd nog overleggen of de training de moeite waard zou zijn.

De volgende dag al had hij de goedkeuring van zijn werkgever om de training te volgen.

Gelukkig kon hij snel daarna met de training beginnen.

Na 7 weken stond er een herboren man op het werk:

Hij genoot meer van zijn gezin

Hij durfde “nee” te zeggen

Hij werkte niet meer van 5.30 uur – 23 uur

Hij was nog productiever dan voorheen

Aanbevolen berichten