Hij vindt het gewoon heerlijk om elke maand langs te gaan en bevestigd te krijgen dat het goed met hem gaat.

De training

Een paar jaar geleden volgde hij de Performance Improvement Training (PIT®) bij Hans van Os. Hij leerde toen verschillende technieken aan om ook onder drukke omstandigheden fit en vitaal te blijven. In de loop van de tijd kon hij ze af en toe goed gebruiken wanneer hij te maken kreeg met tegenvallers. Ook leerde hij om zijn emoties en zijn verstand in evenwicht te brengen. Dat gaf hem innerlijke rust.

Elke maand

Toen hij de training had afgerond besloot hij dat het goed voor hem zou zijn om structureel aandacht te blijven schenken aan zijn innerlijke gezondheid. Door elke maand bij Hans de PIT®-verdieping te blijven volgen bouwt hij de zekerheid voor zichzelf in dat hij de aangeleerde technieken in de praktijk blijft brengen. Gelukkig kan hij ook ’s avonds of in het weekend terecht wanneer hem dat beter uitkomt.

Mentale evenwicht meten

Elke bijeenkomst begint met ademhalen. Hij heeft een speciale ademhalingstechniek aangeleerd waardoor hij rustig blijft. Dan meet Hans zijn hartritme variabiliteit die een indicatie geeft van zijn mentale evenwicht.

Alles bespreekbaar

Vervolgens volgt het gesprek. Hij kan alles te berde brengen, zowel zakelijk als privé, omdat hij weet dat zijn informatie in veilige handen is. Hans vraagt vaak door en geeft hem niet de ruimte om zich er met een Jantje van Leiden vanaf te maken. Het is gewoon heerlijk dat elk onderwerp, hoe vreemd ook, serieus wordt genomen. Soms valt er weinig te bespreken, soms blijken er onverwacht toch diepgaande onderwerpen aan de orde te komen. Onderwerpen die hij zelfs thuis of op de zaak niet ter sprake brengt.

Gewoon heerlijk: in de stoel bij Hans

Elke bijeenkomst wordt geopend of gesloten (al naar gelang de behoefte) met een massage in een super-de-luxe massage-fauteuil. Daar worden zijn spieren intensief aangepakt, van zijn nek tot de zolen van zijn voeten. Het blijft een wonderlijke ervaring zo’n stoel die ervoor zorgt, dat je je ook de dag erna nog heerlijk soepel voelt.

Voldaan

Elke keer loopt hij weer met een tevreden gevoel het kantoor in ’s-Hertogenbosch uit. Het is wel een stuk rijden, maar vaak gebruikt hij de terugreis om nog even na te genieten en doet hij onderweg weer nieuwe ideeën op. Gelukkig heeft hij de afspraak voor de eerstvolgende bijeenkomst al in zijn agenda staan.

Laatste berichten