Hij had een goede baan. Werkte veel en hard. Had het uitstekend naar zijn zin. En toen opeens….onderweg naar huis….werd het zwart voor zijn ogen. Een bijna burn-out.

Emotioneel

Gelukkig kon hij snel een parkeerplaats op rijden. Na een paar minuten ging het beter. Thuisgekomen zat hij rillend op de bank en barstte in huilen uit. Zomaar…

Alleen maar rust is geen oplossing voor een bijna burn-out

De dokter adviseerde hem een tijdje thuis te blijven en ook zijn arbo-arts schreef hem rust voor. Maar na een paar weken ging het toch kriebelen: hij wilde weer aan het werk. Dat hij een bijna burn-out had, kon er bij hem niet in.

Huisarts

Op advies van zijn huisarts zocht hij toch hulp. Hij wilde niet naar een psycholoog, maar naar iemand die hem kon helpen om tot rust te komen, zodat hij daarna zijn eigen keuzes kon maken.

Internet

Via het internet kwam hij bij Hans van Os terecht. Hij las bij de ervaringen van de deelnemers hoe anderen profijt van de trainingen van van Os hadden gehad. Bij de klanten zag hij, dat er al veel bedrijven hun mensen naar die training laten gaan. De Performance Improvement Training leek hem wel iets.

Eerst een presentatie

Na een eerste telefonisch contact nodigde Hans van Os hem uit voor een presentatie van de training. Die presentatie is gratis en verplicht je tot niets. Wel handig omdat je dan achteraf echt kunt beoordelen of deze training en de werkwijze van van Os geschikt voor je zijn.

Na de presentatie werd hij enthousiast. Hij geloofde in een aanpak waarin je onder begeleiding zelf de regie blijft voeren over je herstel.

De werkgever betaalt

Nu moest hij nog met werkgever overleggen of die de training wilde betalen. Zijn baas was vooraf wat terughoudend omdat hij de Performance Improvement Training niet kende. Daarom had hij hem gevraagd om eerst maar eens te gaan kijken naar de presentatie. Daarna konden ze altijd nog overleggen of de training de moeite waard zou zijn.

De volgende dag al had hij de goedkeuring van zijn werkgever om de training te volgen. Gelukkig kon hij snel daarna met de training beginnen.

Na enkele weken effect

Na zeven weken stond er een herboren man op het werk: hij genoot meer van zijn gezin, hij durfde “nee” te zeggen, hij werkte niet meer van 5.30 tot 23 uur, maar hij was nog productiever dan voorheen en hij was zijn bijna burn-out vóór geweest.

Aanbevolen berichten