Sinds 2009 geef ik trainingen om mensen te helpen beter om te gaan met stress op het werk. Deze trainingen zijn ontstaan doordat ik zag hoe leraren en studenten op de school waar ik werkte, worstelden met stress.

Wetenschappelijke basis en effectiviteit De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt onafhankelijk beoordeeld door onderzoeksbureau Soffos. De resultaten laten zien dat deelnemers zich beter voelen en dit is ook meetbaar.

Intensieve training

  • Oefeningen: Je moet thuis minstens twee keer per dag oefeningen doen die je tijdens de training leert.
  • Monitoring: We meten je hartritmevariabiliteit (HRV) om te zien of de technieken effect hebben. Een gelijkmatig HRV betekent ontspanning.
  • Apparatuur: Je kunt thuis je voortgang bijhouden met de Inner Balance Trainer van Heartmath Benelux, die je kunt lenen tijdens de training.

Leren signalen van stress herkennen Je leert tijdens de training hoe je signalen van stress in je lichaam kunt herkennen en hier snel op kunt reageren.

Omgaan met ingrijpende gebeurtenissen Je leert methodes om effectief om te gaan met stressvolle gebeurtenissen en deze te integreren in je dagelijks leven.

Duur en frequentie De training duurt zeven weken met wekelijkse sessies van een uur. Na deze periode beheers je de technieken en voel je je doorgaans beter. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Ervaringen van anderen Op mijn website, Ontspanningstraining Hans van Os, kun je ervaringen lezen van mensen die de training eerder hebben gevolgd.

Onderscheid met andere trainingen Er zijn veel (online) trainingen die snelle oplossingen bieden voor stress. Echter, mijn training vereist meer tijd en aandacht voor een duurzame aanpak.

Aanmelden voor een presentatie Als je geïnteresseerd bent, kun je je aanmelden voor een gratis presentatie van een uur. Hierin leer je de theorie en praktijk van de training kennen. Aanmelden kan via mijn website, telefonisch of per sms op 06 455 466 45.

Aanbevolen berichten