Goed ademhalen heeft invloed op je zenuwstelsel. Veel mensen ademen verkeerd. Terwijl goed ademhalen van levensbelang is, halen mensen vaak te oppervlakkig adem. Dat is slecht voor je.

Het nieuwe ademhalen kun je leren

Het nieuwe ademhalen heeft een aantal voordelen. Zo neem je beter zuurstof op en laat je de afvalstoffen efficiënter verdwijnen. Zie ook https://www.ontspanningstraining.nl/ademhalen-en-zuurstof/

Ademhalen en zenuwstelsel

Een ander voordeel van het ademhalen is dat je even tot rust komt. Bij het ademhalen zorgt het uitademen voor het stimuleren van je parasympatische zenuwstelsel. Dat is het deel van je autonome zenuwstelsel dat zorgt voor rust en herstel. Het stimuleert o.a. de spijsvertering, de productie van tranen, het urineren, de ontlasting en de seksuele opwinding.

Soms moet je heel alert zijn. Dan werkt je sympathische zenuwstelsel voluit en ben je voorbereid op “vechten of vluchten”. Juist na zo’n inspanning is het van belang om daarna voldoende rust te nemen en te herstellen.

Daarom leer je bij het nieuwe ademhalen om wat langer uit te ademen.

Het nieuwe ademhalen heeft nog meer voordelen. Kijk bijvoorbeeld eens bij ademhalen en cortisol

Ben je benieuwd of het nieuwe ademhalen jou ook kan helpen om gezond te blijven? Meld je dan aan via het contactformulier of bel of app me op 06 455 466 45.

Aanbevolen berichten